detector.media
28.04.2022 14:36
Нацрада відмовилась скасовувати попередження «Столиці»
Нацрада відмовилась скасовувати попередження «Столиці»
Оскільки компанія має дві нескасовані санкції: штраф і попередження.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила не скасовувати попередження ТОВ «ТРК Столиця» з Києва. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 квітня.

Компанія 8 квітня звернулась із заявою про скасування попередження. Однак Нацрада відмовила компанії, оскільки вона вже має дві нескасовані санкції: попередження та стягнення штрафу.

«Ліцензіат, який на момент подачі заяви має дві або більше нескасованих санкцій, визначається як системний порушник. Тому ми не можемо задовольнити цю заяву», – сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, ТОВ «ТРК Столиця» отримала санкції 10 грудня 2020 року. В ефірі компанія не транслювала дитячих передач та аудіовізуальних творів, розрахованих на дитячу аудиторію, хоч за ліцензією їх мало бути не менше ніж 10 хв/добу.

Також перевірка встановила недотримання Закону України «Про телебачення і радіомовлення» в частині необхідного обсягу пісень державною мовою. Згідно із  законодавчими нормами, їх повинно бути не менше як 35 відсотків від загального обсягу пісень на добу, а також 35 відсотків від обсягу пісень у кожному проміжку часу між 07:00 та 14:00 і між 15:00 та 22:00.

Таким чином, регулятор у грудні 2020 року вжив до «Столиці» дві санкції: «оголошення попередження» – за невиконання умов ліцензії і «стягнення штрафу» у розмірі 54 480,00 грн – за порушення мовних квот.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY