Українські фільми в 2021 році зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн

Українські фільми в 2021 році зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн

13 Січня 2022
3203
13 Січня 2022
13:20

Українські фільми в 2021 році зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн

3203
Найприбутковішим виявився фільм «Скажене весілля-3»: при бюджеті у 16 млн грн він зібрав у прокаті майже 29 млн грн.
Українські фільми в 2021 році зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн
Українські фільми в 2021 році зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн

Українські стрічки, які вийшли в прокат у 2021 році, зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн. Про це свідчать дані порталу DzygaMDB станом на 13 січня.

Так, найприбутковішим виявився фільм «Скажене весілля-3»: при бюджеті у 16 млн грн він зібрав у прокаті майже 29 млн грн. Режисер – Любомир Левицький. Над виробництвом стрічки працювали Film.ua Group та Prototype Production.

Третя частина франшизи знову розповідає про родину Сердюків, в якій черга одружуватись дійшла до наймолодшого сина, а його обраницею стала дочка циганського барона Рада. 

На другомі місці за бокс-офісом – мультфільм «Гуллівер повертається» від Студії «Квартал 95». При бюджеті у 10 млн доларів він зібрав у прокаті всього 14,085 млн грн.

За сюжетом Гуллівер отримує листа, у якому жителі Ліліпутії просять його про допомогу. Їхня країна – в жахливому занепаді, тому без гарного та мудрого велетня їм не обійтися. Виявляється, що трон правителя зайняв неймовірний бовдур, і тепер кожен відчуває на собі тяжкі наслідки його дурості. 

На третьому місці за касовими зборами – «Бурштинові копи» виробництва ТОВ «КіноХіт Ю Ей». Хоча фільм і зібрав 7,041 млн грн у прокаті, це виявилось вдвічі менше за його бюджет – 15,5 млн грн.

За сюжетом фільму, патрульний Максим із дитинства мріяв стежити за правопорядком, щоб робити світ безпечним і справедливим. Усе йшло за планом, але він потрапив у скандал, за що його перевели з Києва до селища в житомирських лісах. Там він і його новий напарник Богдан переходять дорогу бурштиновій мафії.

Крім того, 4,107 млн грн зібрала стрічка «Нереальний КОПець», 3,035 млн – спортивна драма «Пульс», а 2,473 млн грн – трилер «Пік страху».

Зазначимо, що до вибірки потрапили не всі українські фільми, які вийшли в прокат у 2021-му. Зокрема, невідомими залишаються касові збори стрічки «Де гроші», яка отримала 21 млн грн держфінансування при загальному бюджеті в 27 млн грн. Також у грудні вийшла стрічка Тараса Дроня «Із зав’язаними очима»: скільки вона встигла зібрати в прокаті – невідомо, а бюджет фільму склав 12,6 млн грн.

Ілюстрація: 1+1

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3203
Читайте також
12.01.2022 11:00
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
4 602
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду