Фільм Тараса Томенка «Терикони» змагатиметься на Берлінале-2022

Фільм Тараса Томенка «Терикони» змагатиметься на Берлінале-2022

17 Січня 2022
1554
17 Січня 2022
16:52

Фільм Тараса Томенка «Терикони» змагатиметься на Берлінале-2022

1554
Стрічка розповідає про дівчину-підлітка, яка живе в містечку на лінії розмежування на Донбасі.
Фільм Тараса Томенка «Терикони» змагатиметься на Берлінале-2022
Фільм Тараса Томенка «Терикони» змагатиметься на Берлінале-2022

Цьогоріч на 72-му Берлінському кінофестивалі відбудеться світова прем'єра документального фільму Тараса Томенка «Терикони» – стрічку відібрано до конкурсної секції Generation Kplus, повідомляє Держкіно.

Фільм розповідає про дітей на Донбасі, які «постраждали від обстрілів, втратили батьків та близьких, але продовжують жити та любити там, де для інших життя полишило надію». Терикони тут – місце, де відбувається дія, і водночас образ «відпрацьованих» і полишених людських життів.

Головна героїня стрічки – 15-річна Настя, у неї посттравматичний синдром. Дівчина живе в шахтарському містечку Торецьк на лінії розмежування. Майже кожного дня тут відбуваються обстріли. У 2015 році, в новорічну ніч, три снаряди зруйнували будинок Насті. Від світу дівчина ховається у віртуальній реальності: вона живе музикою з інтернету та набирається надії з мережі. Школа, в яку зрідка ходить Настя, знаходиться на відстані 800 метрів від позицій терористів і неодноразово ставала мішенню російських військ.

У 2021 році фільм «Терикони» став учасником секції Work in Progress Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах та отримав приз у секції Work in Progress Одеського міжнародного кінофестивалю.

Проєкт фільму «Терикони» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Над виробництвом фільму працював продюсерський центр «ІнсайтМедіа».

72-й Берлінський кінофестиваль пройде з 10 до 20 лютого 2022 року.

Нагадаємо, проєкт стрічки «Ortalan» Нарімана Алієва відібрано до Берлінського копродукційного кіноринку.

Фото: Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1554
Читайте також
12.01.2022 11:00
Ігор Грабович
для «Детектора медіа»
4 589
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду