detector.media
13.01.2022 13:20
Українські фільми в 2021 році зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн
Українські фільми в 2021 році зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн
Найприбутковішим виявився фільм «Скажене весілля-3»: при бюджеті у 16 млн грн він зібрав у прокаті майже 29 млн грн.

Українські стрічки, які вийшли в прокат у 2021 році, зібрали в національному прокаті майже 64 млн грн. Про це свідчать дані порталу DzygaMDB станом на 13 січня.

Так, найприбутковішим виявився фільм «Скажене весілля-3»: при бюджеті у 16 млн грн він зібрав у прокаті майже 29 млн грн. Режисер – Любомир Левицький. Над виробництвом стрічки працювали Film.ua Group та Prototype Production.

Третя частина франшизи знову розповідає про родину Сердюків, в якій черга одружуватись дійшла до наймолодшого сина, а його обраницею стала дочка циганського барона Рада. 

На другомі місці за бокс-офісом – мультфільм «Гуллівер повертається» від Студії «Квартал 95». При бюджеті у 10 млн доларів він зібрав у прокаті всього 14,085 млн грн.

За сюжетом Гуллівер отримує листа, у якому жителі Ліліпутії просять його про допомогу. Їхня країна – в жахливому занепаді, тому без гарного та мудрого велетня їм не обійтися. Виявляється, що трон правителя зайняв неймовірний бовдур, і тепер кожен відчуває на собі тяжкі наслідки його дурості. 

На третьому місці за касовими зборами – «Бурштинові копи» виробництва ТОВ «КіноХіт Ю Ей». Хоча фільм і зібрав 7,041 млн грн у прокаті, це виявилось вдвічі менше за його бюджет – 15,5 млн грн.

За сюжетом фільму, патрульний Максим із дитинства мріяв стежити за правопорядком, щоб робити світ безпечним і справедливим. Усе йшло за планом, але він потрапив у скандал, за що його перевели з Києва до селища в житомирських лісах. Там він і його новий напарник Богдан переходять дорогу бурштиновій мафії.

Крім того, 4,107 млн грн зібрала стрічка «Нереальний КОПець», 3,035 млн – спортивна драма «Пульс», а 2,473 млн грн – трилер «Пік страху».

Зазначимо, що до вибірки потрапили не всі українські фільми, які вийшли в прокат у 2021-му. Зокрема, невідомими залишаються касові збори стрічки «Де гроші», яка отримала 21 млн грн держфінансування при загальному бюджеті в 27 млн грн. Також у грудні вийшла стрічка Тараса Дроня «Із зав’язаними очима»: скільки вона встигла зібрати в прокаті – невідомо, а бюджет фільму склав 12,6 млн грн.

Ілюстрація: 1+1

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY