detector.media
03.01.2022 16:32
Команда Takflix назвала найпопулярніші фільми року
Команда Takflix назвала найпопулярніші фільми року
Головну ставку в онлайн-кінотеатрі роблять на українське кіно.

Другий рік роботи Takflix став рекордним для сайту щодо перегляду українського кіно, повідомляє команда онлайн-кінотеатру. 

За цими даними, сумарна відвідуваність сайту Takflix склала 192 тисячі. Кількість зареєстрованих глядачів перетнула позначку 29 тисяч. Річний обсяг потокового контенту становив 32,5 терабайти, і через кількість глядачів відеохостер навіть тимчасово блокував сайт. Це лише легальні перегляди, підкреслюють у онлайн-кінотеатрі, без тіньових схем — сума сплачених податків склала понад 37 тисяч грн.

Протягом року Takflix репрезентував і нові українські фільми, і кінокласику.

Найпопулярнішими стали три стрічки: «Вхід через балкон» Романа Блажана, «Байконур. Вторгнення» Ангела Ангелова та «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча. Більшість глядачів онлайн-кінотеатру, 75%, перебувають в Україні. Решту аудиторії складають шанувальники українського кіно з Росії, США та Німеччини.

Про діяльність Takflix прозвітувала і його засновниця Надія Парфан. Як вона зназначає у дописі на фейсбуці, підсумком її кураторської та програмної роботи стали 30 нових фільмів. В тому числі, й «синефільська рідкість» — відреставрована версія фільму «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія»

Протягом 2021-го Takflix залучив нові джерела фінансування. Зокрема, це Patreon та кошти УКФ для запуску міжнародного онлайн-фестивалю «7+7». Серед нових партнерів онлайн-кінотеатру – компанії сфери IT та криптоіндустрії.

Тим часом, конкуренція за українського глядача зростає з боку міжнародних платформ. У жовтні Netflix запустив локальну версію з українським інтерфейсом та планує дублювати кіно. Про тренди найбільших сервісів потокового відео читайте тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY