В онлайн-прокат вийшли фільми перших років Незалежності України

В онлайн-прокат вийшли фільми перших років Незалежності України

10 Лютого 2022
1484
10 Лютого 2022
20:41

В онлайн-прокат вийшли фільми перших років Незалежності України

1484
Добірка складається із чотирьох кінокартин. Це пригодницька комедія «Вперед, за скарбами гетьмана!», романтична притча «Фучжоу», соціальна драма «Цвітіння кульбаби» та київський детектив «Приятель небіжчика».
В онлайн-прокат вийшли фільми перших років Незалежності України
В онлайн-прокат вийшли фільми перших років Незалежності України

Онлайн-кінотеатр Takflix.com випустив добірку «Вперед у 90-ті!», йдеться у повідомленні сайту. 

Серія із чотирьох фільмів доступна на всіх територіях мовою оригіналу.

До неї увійшли пригодницька комедія «Вперед, за скарбами гетьмана!», романтична притча «Фучжоу», соціальна драма «Цвітіння кульбаби» та київський детектив «Приятель небіжчика» — перший фільм, висунутий від України на премію «Оскар».

«Вперед, за скарбами гетьмана!» (1993) – сатирична комедія Вадима Кастеллі про те, як за нащадком Івана Полуботка полюють агенти КДБ та іноземні шпигуни, щоб з його допомогою здобути заховані скарби гетьмана. Спеціально для фільму Брати Гадюкіни написали пісню «Гей, Іване».

«Фучжоу» (1994) – романтична притча Михайла Іллєнка. Історія емігранта Ореста, який шаленим вітром стихій потрапляє в українське село. У фільмі знялися Тарас Денисенко, Богдан Ступка, Олексій Горбунов та Богдан Бенюк.

«Цвітіння кульбаби» (1992) – соціальна драма Олександра Ігнатуші про справжнє життя українського села початку дев’яностих. Головний герой – юнак Юрась, який нещодавно вийшов із в’язниці. У фільмі звучить промова президента Леоніда Кравчука з нагоди першої річниці відновлення незалежності України.

«Приятель небіжчика» (1997) – кримінальний детектив В’ячеслава Криштофовича про Київ 1990-х та період «дикого капіталізму». Від головного героя Анатолія йде дружина, тож він вирішує замовити свого суперника кілеру. «Приятель небіжчика» – перший фільм, висунутий від України на премію «Оскар».

Нагадаємо, за підсумками 2021 року найпопулярнішими серед глядачів Takflix стали три стрічки: «Вхід через балкон» Романа Блажана, «Байконур. Вторгнення» Ангела Ангелова та «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1484
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду