Нацрада призначила перевірки двом київським провайдерам

Нацрада призначила перевірки двом київським провайдерам

22 Грудня 2021
1447
22 Грудня 2021
14:54

Нацрада призначила перевірки двом київським провайдерам

1447
Промоніторити провайдерів Нацрада вирішила після того, як дізналась про трансляцію у їхніх мережах каналу телемагазинів «Тюсо».
Нацрада призначила перевірки двом київським провайдерам
Нацрада призначила перевірки двом київським провайдерам

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку двох кабельних провайдерів SunNet та KievNet (юридичні особи ТОВ «Саннет» і ТОВ «Київнет»). Таке рішення регулятор прийняв 22 грудня на своєму засіданні.

Промоніторити цих провайдерів Нацрада вирішила після того, як дізналась про трансляцію у їхніх мережах каналу телемагазинів «Тюсо», який претендував на отримання супутникової ліцензії. Однак наразі канал ще не отримав її.

У складі послуги ТОВ «Саннет» Нацрада 26 листопада зафіксувала 30 програм, що не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

Щодо однієї з таких – «Еврокино» – також є рішення Нацради про те, що її зміст не відповідає вимогам законодавства України. Також провайдер змінив територію надання послуг: окрім Оболонського району міста Києва, як це передбачено ліцензією, послуги надаються ще й у Подільському районі.

У складі програмної послуги ТОВ «Київнет» регулятор зафіксував 3 програми, які не входять до переліку адаптованих. Також обидва провайдери транслювали канал «Тюсо», який не має ліцензії на мовлення.

Нагадаємо, під час засідання 8 грудня Нацрада не видала ліцензію каналу телемагазинів, натомість вирішила перевірити провайдерів, які вже транслюють канал.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1447
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду