Нацрада оголосила ще один конкурс на радіочастоти

Нацрада оголосила ще один конкурс на радіочастоти

22 Грудня 2021
1697
22 Грудня 2021
12:41

Нацрада оголосила ще один конкурс на радіочастоти

1697
На конкурс виноситься 19 частот.
Нацрада оголосила ще один конкурс на радіочастоти
Нацрада оголосила ще один конкурс на радіочастоти

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 22 грудня.

Конкурсна гарантія – 10% від вартості ліцензії. Якщо компанія вирішить відмовитись від участі у конкурсі, конкурсна гарантія може бути повернена тільки до завершення подання документів.

«Це останній конкурс у цьому році, який ми оголошуємо», – сказав заступник голови Олег Черниш. 

На конкурс буде виставлено 19 вільних FM-частот в 11 областях України, зокрема у Миколаєві, Вапнярці Вінницької області, Новограді-Волинському Житомирської області, Рогатині Івано-Франківської області, Новоайдарі, Петропавлівці і Щасті Луганської області, Жидачеві і Турці Львівської області, Балті Одеської області, Дубровиці і Стариках Рівненської області, Бучачі (Підзамочок), Кременці, Ланівцях і Постолівці Тернопільської області, Дворічні Харківської області, Новій Каховці і Новотроїцькому Херсонської області. Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 0,1 кВт.

Згідно конкурсних умов, в ефірі має бути 100% контенту українською мовою, 15% мають становити програми місцевої тематики інформаційного чи освітнього спрямування. Також дозволяється ретрансляція радіостанцій Суспільного та «Армії ФМ».

Нагадаємо, на одному з останніх радіоконкурсів регулятор розширив покриття найбільших українських радіогруп. 13 частот дісталися холдингу Анатолія Євтухова Business Radio Group. Частота в Києві — «Тавру».

UMH регулятор дав зелене світло на створення нової жіночо-молодіжної радіостанції Super padio та можливість мовити у двох обласних центрах, а радіостанції «Люкса» здобули Вінницю та Кропивницький. Також регулятор розширив покриття Суспільного радіо, роздав значну частину частот місцевим мовникам.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду