«1+1» прокоментував появу у власності компанії, яка належить безпосередньо дружині Медведчука

«1+1» прокоментував появу у власності компанії, яка належить безпосередньо дружині Медведчука

9 Грудня 2021
8172
9 Грудня 2021
11:33

«1+1» прокоментував появу у власності компанії, яка належить безпосередньо дружині Медведчука

8172
В оновленій структурі власності «1+1» весною з’явилось ТОВ «Інвестиційна компанія "Гармонія"», яке належить дружині українського політика Віктора Медведчука Оксані Марченко.
«1+1» прокоментував появу у власності компанії, яка належить безпосередньо дружині Медведчука
«1+1» прокоментував появу у власності компанії, яка належить безпосередньо дружині Медведчука

У пресслужбі «1+1 медіа» запевняють, що у частках власності фізичних осіб не відбулось жодних змін, безпосередні та кінцеві власники також не змінились. Про це розказали у відповідь на запитання «Детектора медіа».

В оновленій структурі власності від 14 квітня 2021 року замість компанії Bolvik Ventures LTD, контролерами якої були Ігор Суркіс (з часткою 33,34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33,33 %), з’явилась кіпрська компанія Charlane limited. 33,3% цієї компанії через Kirena holdings Ltd та через ТОВ «Інвестиційна компанія "Гармонія"» належать Оксані Марченко. Дружина українського політика Віктора Медведчука є бенефіціаром ТОВ «Інвестиційна компанія "Гармонія"». Утримувачем акцій ще 66,7% згаданої Charlane limited є громадянка Кіпру Елена Кореліду, на яку у 2019 році була записана участь у активі Ігоря Суркіса (Акціонерне товариство «Акцент-Банк»).

«З метою підвищення прозорості структури власності у групі 1+1 media навесні 2021 року було змінено частину компаній – опосередкованих власників. Безпосередні та кінцеві власники ТОВ «ТРК «Студія 1+1» не змінились. Також не відбулося жодних змін у частках власності фізичних осіб, – зазначили у пресслужбі. – Для 1+1 media важливо, щоб діяльність компанії була впорядкована відповідно до чинного законодавства, інформація про структуру власності була доступна у реєстрах всіх країн задля запобігання маніпуляцій громадською думкою. Це відкритість і чесність, яку мають демонструвати всі сучасні медіа-бізнеси».

 

Оновлена структура власності «Студії 1+1» від 14 квітня 2021 року

Нагадаємо, із декларації народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука за 2019 рік стало відомо, що його дружина Оксана Марченко є кінцевою бенефіціарною власницею офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, яка опосередковано володіє частками каналів «1+1», «2+2» і ТЕТ.

У лютому 2021 року Нацрада перевірила канали групи «1+1» щодо наявності у структурі власності дружини Віктора Медведчука та не знайшла порушень. Регулятор отримав пояснення та документи щодо власності від компанії. Згідно із цими даними, частка компанії Bolvik Ventures Ltd у структурі власності «1+1» складає 24,51% і саме така частка належала Ігорю Суркісу.

Контролерами Bolvik Ventures Ltd є три фізичні особи: Ігор Суркіс (з часткою 33,34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33,33 %). Відповідно, частка володіння статутним капіталом кожної з фізичних осіб становить по 8%, що не є істотною участю і не відображається у структурі власності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8172
Читайте також
08.12.2021 12:04
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
9 319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду