Нацрада оголосила два нові цифрові конкурси на вільні частоти

Нацрада оголосила два нові цифрові конкурси на вільні частоти

25 Листопада 2021
2028
25 Листопада 2021
11:11

Нацрада оголосила два нові цифрові конкурси на вільні частоти

2028
Конкурс на частоти каналу «112 Україна» поки що не оголошений.
Нацрада оголосила два нові цифрові конкурси на вільні частоти
Нацрада оголосила два нові цифрові конкурси на вільні частоти

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення оголосила новий цифровий конкурс на багатоканальне мовлення з використанням радіочастотного ресурсу на вільних каналах мовлення у телемережі МХ-5 у стандарті DVB-T2 (MPEG-4).

Також оголошений ще один цифровий конкурс на місцеве мовлення у стандарті DVB-T2. Такі рішення регулятор прийняв 25 листопада на своєму засіданні.

У коментарі «Детектору медіа» член Нацради Олександр Ільященко розказав, що цей конкурс не включає в себе ті частоти, які раніше належали каналу «112 Україна». Щодо них наразі тривають судові спори.

«Це частоти вільні, і які не використовую», – сказав він.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення 26 вересня відмовила у продовженні цифрових ліцензій на мовлення в регіональному мультиплексі МХ-5 п’ятьом регіональним компаніям, які мовили під логотипом «112 Україна»: ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ». Тобто цей день став останнім днем дії цих ліцензій.

Конкурсні умови конкурсу на МХ-5, за словами Олександра, передбачають обов’язкове розміщення програм місцевої тематики, дитячих програм. Ретрансляція інших каналів заборонена.

Конкурсні умови для місцевого мовника теж забороняють ретрансляцію, а ще переможці конкурсу повинні подавати інформаційно-аналітичні матеріали обсягом не менше 2 годин.

Нагадаємо, 28 жовтня 2021 року Нацрада провела перший конкурс після початку карантину. У ньому перемогли тридцять вісім місцевих телерадіокомпаній — переважно місцеві мовники, більшість із яких мають аналогові ефірні та кабельні ліцензії. Найбільшу кількість частот — 15 — отримала волинська телерадіокомпанія «Аверс», яку пов’язують із соратником Ігоря Коломойського, народним депутатом від «За майбутнє» Ігорем Палицею.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2028
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду