Через війну Нацрада скасувала три конкурси

Через війну Нацрада скасувала три конкурси

29 Березня 2022
1124
29 Березня 2022
13:07

Через війну Нацрада скасувала три конкурси

1124
Сплачені як конкурсну гарантію гроші держава має повернути після завершення воєнного стану.
Через війну Нацрада скасувала три конкурси
Через війну Нацрада скасувала три конкурси

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала рішення щодо проведення трьох конкурсів на мовлення. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 березня.

Це два конкурси на цифрове мовлення. Зокрема, оголошений 1 грудня 2021 року конкурс для місцевих компаній на 27 цифрових місцевих каналів у 14 областях України, який мав на меті надати можливість перейти від аналогового на цифрове мовлення. Також йдеться про конкурс на 57 цифрових програм у мультиплексі МХ-5 для місцевих і регіональних телевізійних мовників, оголошений 2 грудня 2021 року.

Також скасований конкурс на 19 FM-частот в 11 областях України, який було оголошено 29 грудня минулого року для потреб місцевого радіомовлення відповідно.

«Це має бути відтерміновано, бо рішення ми ухвалити не можемо», – сказала голова Нацради Ольга Герасим’юк.

За її словами, попередньо сплачений внесок за конкурсну гарантію буде повернений претендентам згідно заяви після завершення воєнного стану.

Що буде з конкурсами надалі, регулятор вирішуватиме після війни.

Нагадаємо, після початку наступу Росії Нацрада дозволила деяким регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб посилити інформування населення.

Скріншот відео: Національна рада/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1124
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду