«Ланет» та Volia поки не хочуть продавати свій бізнес

«Ланет» та Volia поки не хочуть продавати свій бізнес

22 Жовтня 2021
1928
22 Жовтня 2021
17:19

«Ланет» та Volia поки не хочуть продавати свій бізнес

1928
Втім, у Volia додають, що бізнес завжди є предметом купівлі та продажу.
«Ланет» та Volia поки не хочуть продавати свій бізнес
«Ланет» та Volia поки не хочуть продавати свій бізнес

Очільники провайдерів «Ланет» Віктор Мазур та Volia Святослав Горбань вважать, що на ринку інтернет та телевізійних послуг відбуваються процеси укрупнення та консолідації, у результаті яких залишиться близько 200 основних гравців. Про це вони розказали під час конференції TIM 2021: Telecom IT Media.

За словами Віктора Мазура, Україна наслідуватиме тренди британського ринку, де за кілька років після розвитку високошвидкісного інтернету з'явилось близько 150 операторів.

«Тому я думаю є всі шанси, щоб в Україні через 5-7 років залишилось не менше 200 операторів після хвилі укрупнення та поглинання», – сказав Мазур.

З ним погодився і заступник генерального директора, головний комерційний директор «Датагруп Volia» Святослав Горбань: «Залишиться 100-200 операторів замість 500-600 за умови змін законодавства, які допоможуть вижити».

Мазур також повідомив, що наразі він не отримував пропозицій придбати «Ланет», а Святослав Горбань додав, що у його компанії зараз інше завдання: «Реалізація тих синергій, які ми пообіцяли нашим акціонерам».

Нагадаємо, на ринку платного телебачення триває тренд укрупнення гравців і зменшення кількості компаній. Невеликі провайдери відмовляються від надання послуг кабельного телебачення, залишаючись провайдерами інтернету, а своїм абонентам пропонують підключати телебачення у великих ОТТ-сервісів. До цього їх, зокрема, спонукає й політика правовласників — як цінова, так і боротьба з піратством та недостовірною звітністю про абонентів.

Ілюстрація: minfin.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1928
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду