detector.media
22.10.2021 17:19
«Ланет» та Volia поки не хочуть продавати свій бізнес
«Ланет» та Volia поки не хочуть продавати свій бізнес
Втім, у Volia додають, що бізнес завжди є предметом купівлі та продажу.

Очільники провайдерів «Ланет» Віктор Мазур та Volia Святослав Горбань вважать, що на ринку інтернет та телевізійних послуг відбуваються процеси укрупнення та консолідації, у результаті яких залишиться близько 200 основних гравців. Про це вони розказали під час конференції TIM 2021: Telecom IT Media.

За словами Віктора Мазура, Україна наслідуватиме тренди британського ринку, де за кілька років після розвитку високошвидкісного інтернету з'явилось близько 150 операторів.

«Тому я думаю є всі шанси, щоб в Україні через 5-7 років залишилось не менше 200 операторів після хвилі укрупнення та поглинання», – сказав Мазур.

З ним погодився і заступник генерального директора, головний комерційний директор «Датагруп Volia» Святослав Горбань: «Залишиться 100-200 операторів замість 500-600 за умови змін законодавства, які допоможуть вижити».

Мазур також повідомив, що наразі він не отримував пропозицій придбати «Ланет», а Святослав Горбань додав, що у його компанії зараз інше завдання: «Реалізація тих синергій, які ми пообіцяли нашим акціонерам».

Нагадаємо, на ринку платного телебачення триває тренд укрупнення гравців і зменшення кількості компаній. Невеликі провайдери відмовляються від надання послуг кабельного телебачення, залишаючись провайдерами інтернету, а своїм абонентам пропонують підключати телебачення у великих ОТТ-сервісів. До цього їх, зокрема, спонукає й політика правовласників — як цінова, так і боротьба з піратством та недостовірною звітністю про абонентів.

Ілюстрація: minfin.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY