detector.media
16.09.2021 14:50
«ПравдаТУТ» та «КТМ» з Кіровоградщини отримали попередження
«ПравдаТУТ» та «КТМ» з Кіровоградщини отримали попередження
Канал «ПравдаТУТ» отримав попередження через несвоєчасне подання інформації про зміну керівника, а «КТМ» через зміну формату мовлення та приховану рекламу.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Інформаційне агентство «ПравдаТУТ» та ТОВ ТРК «Кабельні телевізійні мережі» з міста Олександрія Кіровоградської області («КТМ»). Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 16 вересня.

«КТМ» дістав покарання через зміну формату мовлення, використання іншого логотипа, невиконання програмної концепції та приховану рекламу.

Зокрема, канал показував програми без вказівки імен авторів, назви та адреси виробника. Фактично змінив формат мовлення з музично-культурологічного на музичний, фільмопоказ. Канал ретранслював GenuineTV, що не передбачено його ліцензією. А також, за інформацією регулятора, «розмістив інформацію рекламного характеру, яка не була відокремлена від іншої інформації і може розцінюватись як прихована реклама».

«ПравдаТУТ» вчасно не попередила регулятора про зміну керівника (Сергій Ковальов змінив на цій посаді Івана Гришина). А також склад пов’язаних осіб та місцезнаходження. Під час засідання новий директор Сергій Ковальов зазначив, що це сталось через хворобу юриста та його самого. Документів що це підтверджують регулятор не отримав, однак керівник казав, що може їх надати за потреби.

Однак зважаючи на наявні порушення Нацрада оголосила попередження і нагадала про можливість його скасувати.

Нагадаємо, Нацрада призначила перевірку ТОВ «Інформаційне агентство «ПравдаТУТ» з міста Вишневе Київської області 17 червня.

Фото: Matt Clark/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY