Платформа «для своїх»: у Netpeak розповіли про запуск нового експертного видання про IT, диджитал та бізнес

Платформа «для своїх»: у Netpeak розповіли про запуск нового експертного видання про IT, диджитал та бізнес

15 Вересня 2021
2127
15 Вересня 2021
09:09

Платформа «для своїх»: у Netpeak розповіли про запуск нового експертного видання про IT, диджитал та бізнес

2127
Запуск видання запланований на січень-лютий 2022 року. Тривають пошуки керівника проєкту.
Платформа «для своїх»: у Netpeak розповіли про запуск нового експертного видання про IT, диджитал та бізнес
Платформа «для своїх»: у Netpeak розповіли про запуск нового експертного видання про IT, диджитал та бізнес

Група IT-компаній Netpeak готує запуск експертного видання про бізнес, технології та IT. Подробиці «Детектору медіа» розповів шефредактор майбутнього проєкту, керівник Netpeak Journal Георгій Рябий.

«Секретна назва проєкту – 31.media, і ми вже викупили відповідний домен, але це, звісно, тестова версія. Ми хочемо все зробити правильно: замовити айдентику з дослідженням аудиторії. Місія Netpeak Group – перейти з третього світу в перший у рамках одного покоління, не змінюючи географічної локації. Ми вважаємо медіа важливим кроком для того, щоб ці красиві слова стали реальністю. Тому там цифри 3 і 1. Але знову-таки це просто тестовий варіант, швидше за все, фінальна назва буде іншою», – зазначив він.

Пошуки СЕО для проєкту ще тривають. Про вакансію на початку вересня оголосив засновник групи IT-компаній Netpeak Group Артем Бородатюк. Наразі «коло кандидатів звужується», але заявки все ще приймаються.

Основна мова видання буде українська. Запуск планують орієнтовно на січень-лютий 2022 року.

«Нам важливо все зробити максимально чітко, тому дати запуску залежать від того, коли ми знайдемо керівника нового проєкту, доопрацюємо разом із ним концепт і підпишемо партнерську угоду. Ставлю на січень-лютий 2022 року. Докладу всіх зусиль, щоб це сталося швидше», – розповів Георгій Рябий.

До нового медіа планує перейти редакція Netpeak Journal, але фінальний розподіл ролей буде за керівником проєкту. В його обов'язки увійде будівництво команди, формування медіа як бізнесу й досягнення бізнес-цілей.

«Я хочу максимально полегшити життя новому CEO, тому пропоную себе як людину, яка буде вирішувати рутинні завдання й розбиратися з технічними проблемами продукту. Іноді цю роль називають шефредактором, іноді диджитал-директором. Важливо, щоб на цій позиції була людина, яка знає про продукт усе, а движок із UGC-платформою й аналітичним інструментом ми беремо з Netpeak Journal», – розповів Георгій Рябий.

Основним інвестором видання буде Netpeak. У майбутньому, не виключає Рябий, у наглядовій раді медіа можуть з'явитися стратегічні інвестори з міноритарними частками. 

«Ми хочемо бачити в наглядовій раді досвідчених гравців медіаринку. У нас вже є кілька кандидатур, але називати їх імена, як і говорити про остаточний склад наглядової ради, поки рано», – зазначив Георгій Рябий.

На першій стадії видання буде брати авторів у штат. Надалі розраховують дати слово експертам, представникам топменеджменту, творцям бізнесу, фахівцям зі стажем.

«Медіа – тільки перша стадія еволюції проєкту, коли ми залучаємо професійних авторів і редакторів, реагуємо на інформаційний порядок, формуємо ядро ​​аудиторії. Друга стадія – контент-платформа про бізнес, технології, диджітал, IT. Для підприємців, менеджерів і професіоналів. На другій стадії редактори стають модераторами контенту від експертів. 

Концепція платформи: експерти пишуть для експертів. У перспективі ми створимо саморегульоване ком'юніті читачів і авторів на найшвидшому і зручному движку. Наша місія в реальному підвищенні прикладних знань читачів. Упор на гайди, інструкції, прикладний досвід, історії, кейси. Нам важливо сформувати надійний пул експертів.

Спочатку контролем якості буде займатися редакція, а потім автори (сподіваюся) самі будуть мінусувати недостовірні кейси або неперевірені матеріали. Головною мотивацією є те, що це платформа "для своїх". Охочі розмістити там свій пресреліз двічі подумають перед тим, як це зробити», – додав він.

Нагадаємо, раніше AIN.ua запустило нове видання про бізнес. Також редактори Катерина Венжик і Роман Судольський працюють над запуском онлайн-видання про ІТ та підприємництво, що матиме назву Speka

Фото: evo.business

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду