detector.media
15.09.2021 09:09
Платформа «для своїх»: у Netpeak розповіли про запуск нового експертного видання про IT, диджитал та бізнес
Платформа «для своїх»: у Netpeak розповіли про запуск нового експертного видання про IT, диджитал та бізнес
Запуск видання запланований на січень-лютий 2022 року. Тривають пошуки керівника проєкту.

Група IT-компаній Netpeak готує запуск експертного видання про бізнес, технології та IT. Подробиці «Детектору медіа» розповів шефредактор майбутнього проєкту, керівник Netpeak Journal Георгій Рябий.

«Секретна назва проєкту – 31.media, і ми вже викупили відповідний домен, але це, звісно, тестова версія. Ми хочемо все зробити правильно: замовити айдентику з дослідженням аудиторії. Місія Netpeak Group – перейти з третього світу в перший у рамках одного покоління, не змінюючи географічної локації. Ми вважаємо медіа важливим кроком для того, щоб ці красиві слова стали реальністю. Тому там цифри 3 і 1. Але знову-таки це просто тестовий варіант, швидше за все, фінальна назва буде іншою», – зазначив він.

Пошуки СЕО для проєкту ще тривають. Про вакансію на початку вересня оголосив засновник групи IT-компаній Netpeak Group Артем Бородатюк. Наразі «коло кандидатів звужується», але заявки все ще приймаються.

Основна мова видання буде українська. Запуск планують орієнтовно на січень-лютий 2022 року.

«Нам важливо все зробити максимально чітко, тому дати запуску залежать від того, коли ми знайдемо керівника нового проєкту, доопрацюємо разом із ним концепт і підпишемо партнерську угоду. Ставлю на січень-лютий 2022 року. Докладу всіх зусиль, щоб це сталося швидше», – розповів Георгій Рябий.

До нового медіа планує перейти редакція Netpeak Journal, але фінальний розподіл ролей буде за керівником проєкту. В його обов'язки увійде будівництво команди, формування медіа як бізнесу й досягнення бізнес-цілей.

«Я хочу максимально полегшити життя новому CEO, тому пропоную себе як людину, яка буде вирішувати рутинні завдання й розбиратися з технічними проблемами продукту. Іноді цю роль називають шефредактором, іноді диджитал-директором. Важливо, щоб на цій позиції була людина, яка знає про продукт усе, а движок із UGC-платформою й аналітичним інструментом ми беремо з Netpeak Journal», – розповів Георгій Рябий.

Основним інвестором видання буде Netpeak. У майбутньому, не виключає Рябий, у наглядовій раді медіа можуть з'явитися стратегічні інвестори з міноритарними частками. 

«Ми хочемо бачити в наглядовій раді досвідчених гравців медіаринку. У нас вже є кілька кандидатур, але називати їх імена, як і говорити про остаточний склад наглядової ради, поки рано», – зазначив Георгій Рябий.

На першій стадії видання буде брати авторів у штат. Надалі розраховують дати слово експертам, представникам топменеджменту, творцям бізнесу, фахівцям зі стажем.

«Медіа – тільки перша стадія еволюції проєкту, коли ми залучаємо професійних авторів і редакторів, реагуємо на інформаційний порядок, формуємо ядро ​​аудиторії. Друга стадія – контент-платформа про бізнес, технології, диджітал, IT. Для підприємців, менеджерів і професіоналів. На другій стадії редактори стають модераторами контенту від експертів. 

Концепція платформи: експерти пишуть для експертів. У перспективі ми створимо саморегульоване ком'юніті читачів і авторів на найшвидшому і зручному движку. Наша місія в реальному підвищенні прикладних знань читачів. Упор на гайди, інструкції, прикладний досвід, історії, кейси. Нам важливо сформувати надійний пул експертів.

Спочатку контролем якості буде займатися редакція, а потім автори (сподіваюся) самі будуть мінусувати недостовірні кейси або неперевірені матеріали. Головною мотивацією є те, що це платформа "для своїх". Охочі розмістити там свій пресреліз двічі подумають перед тим, як це зробити», – додав він.

Нагадаємо, раніше AIN.ua запустило нове видання про бізнес. Також редактори Катерина Венжик і Роман Судольський працюють над запуском онлайн-видання про ІТ та підприємництво, що матиме назву Speka

Фото: evo.business

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY