Абонентська база DTH зараз у стані стагнації, – Андрій Мальчевський, «1+1 media»

Абонентська база DTH зараз у стані стагнації, – Андрій Мальчевський, «1+1 media»

3 Вересня 2021
2388
3 Вересня 2021
17:31

Абонентська база DTH зараз у стані стагнації, – Андрій Мальчевський, «1+1 media»

2388
Андрій Мальчевський: Тренд падіння попиту на аналоговий кабель посилюється.
Абонентська база DTH зараз у стані стагнації, – Андрій Мальчевський, «1+1 media»
Абонентська база DTH зараз у стані стагнації, – Андрій Мальчевський, «1+1 media»

Директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 media» Андрій Мальчевський вважає, що динаміка підключень до платного супутника знижується. Про це він сказав в інтерв’ю «Детектору медіа».

За його словами, тренд падіння попиту на аналоговий кабель посилюється.

«Цей тип прийому програє цифровим платформам, про що свідчить і зворотний зв’язок від самих кабельних провайдерів, і відкриті дані від OTT-платформ. А от OTT, навпаки, дуже агресивно зростає, що зумовлено в тому числі проникненням широкосмугового доступу до інтернету, підкріпленого державними програмами», – сказав Мальчевський.

Попит на послуги провайдерів саме OTT-сегменту посилює і продаж сучасних моделей телевізорів.

«Якщо ж говорити про безкоштовний Т2, то тут кабель ще виграє. Що стосується платного супутника, то минулого року ми прогнозували його зростання, проте цього не сталося з об’єктивних причин, які було складно передбачити. Через у тому числі коронакризу, наслідки кодування динаміка підключень цього типу прийому суттєво знизилася. Тому зараз абонентська база DTH знаходиться, по суті, в стані стагнації», – сказав він.

Нагадаємо, медіагрупи закодували супутниковий сигнал своїх каналів у ніч на 29 січня 2020 року.

Однак замість 2 мільйонів користувачів безкоштовного супутника лише 400 тис. перейшли у платний сегмент (з них 300 тисяч обрали легальний супутник, тобто DTH-платформи Viasat і Xtra TV). «Безкоштовний супутник залишились дивитися 70% домогосподарств. Лише 30-35% розподілилися за іншими типами прийому», – розповідала очільниця супутникової платформи Viasat Світлана Міщенко. У безкоштовний цифровий ефір Т2 перейшли близько 1,8 млн абонентів.

Основною причиною невдач із кодуванням топменеджери медіагруп називають політичні заяви, виголошені одразу після того, як канали таки зникли з безкоштовного супутника.

За словами директора зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федора Гречанінова, основною проблемою для DTH-сегменту стали дві «чорні дати» лютого: 21 лютого Верховна Рада підтримала запровадження мораторію на кодування українських каналів на супутнику, а 28 лютого Офіс президента випустив реліз про те, що Володимир Зеленський домовився з медіагрупами про запуск некодованих міжнародних версій головних каналів. Після кожної з цих подій, зауважив пан Гречанінов, передплати DTH-платформ падали вдвічі.

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2388
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду