Мультиплекс Концерну РРТ запустять восени

Мультиплекс Концерну РРТ запустять восени

2 Березня 2021
3865
2 Березня 2021
11:55

Мультиплекс Концерну РРТ запустять восени

3865
Він міститиме 12 каналів.
Мультиплекс Концерну РРТ запустять восени
Мультиплекс Концерну РРТ запустять восени

Восени 2021 року планується запуск державного мультиплексу МХ-7. Про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, яка є органом управління Концерну РРТ, на базі якого будується мультиплекс.

Держспецзв’язку повідомляє, що мультиплекс вже створений, і він даватиме змогу мовити у Т2 ще 12 каналам.

 Ще на початку 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала від УДЦР висновки на 158 частот для побудови ще одного загальнонаціонального мультиплексу – МХ-7. Цей проєкт має стати альтернативою чотирьом загальнонаціональним мультиплексам оператора-монополіста «Зеонбуду».

Однак за весь рік концерн так і не спромігся побудувати мультиплекс.  Адже на цей проєкт не було виділено фінансування - близько 280-300 млн грн.

Також Держспецзв’язку повідомляє, що запуск мультиплексу відбудеться завдяки  старту реформи концерну. Адже у 2020 році кількість філій концерну скоротилась з 24 до 7. Також Концерн РРТ завершив судовий спір з «Інтертелекомом» і підписав з компанією мирову угоду. Внаслідок чого отримав «потужне обладнання, яке допомагає Концерну стати учасником телекомунікаційного ринку передачі інформації через мережу інтернет».

«Детектор медіа» звернулось запитаннями до Держспецзв’язку щодо джерел фінансування мультиплексу і чекає на відповідь.

Нагадаємо,  керівник Концерну РРТ Кирило Данилов в інтерв’ю «Детектор медіа» розповідав про пошук інвесторів для цього проєкту. І серед потенційних інвесторів він називав медіагрупи.

 

Ілюстрація: логотип Концерну РРТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3865
Читайте також
30.05.2021 15:46
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
5 398
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Данюха
1114 дн. тому
АЛИЛУЯ Зделайте мх1 мх2 мх3 мх5 мх7 самым бесплатным
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду