Нацрада покарала чотирьох провайдерів за «неадаптовані» канали

Нацрада покарала чотирьох провайдерів за «неадаптовані» канали

26 Листопада 2020
2046
26 Листопада 2020
18:49

Нацрада покарала чотирьох провайдерів за «неадаптовані» канали

2046
Трьом дала попередження, а одному – попередження і штраф.
Нацрада покарала чотирьох провайдерів за «неадаптовані» канали
Нацрада покарала чотирьох провайдерів за «неадаптовані» канали

26 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення покарала попередженнями та штрафами чотирьох провайдерів: ТОВ «Воля-кабель», Київ, ТОВ «ТВоптимум», Берегове Закарпатської обл., МКП Кабельного телебачення «Тоніс», Олешки Херсонської обл. і ФОП Желєзний Е.В., м. Гірське, м. Первомайськ Луганської обл.

Зокрема, «Воля-кабель» отримала попередження за зміну загальної концепції добору програм та ретрансляцію чотирьох «неадаптованих» іноземних телеканалів: CCTV 4, My Zen TV, Museum і Gulli Girl. «ТВоптимум» – за ретрансляцію 28 «неадаптованих» каналів, а ФОП Желєзний Е.В. – за ретрансляцію двох «неадаптованих» каналів: «Загородная жизнь» і «БелРос».

МКП Кабельного телебачення «Тоніс» отримало попередження за ретрансляцію трьох «неадаптованих» каналів: «Домашний», TV RUS, СТС, а також понад 8 тис. грн штрафу (25% ліцензійного збору) за ретрансляцію забороненого Нацрадою телеканалу «Карусель».

Нагадаємо, 17 жовтня 2019 року Нацрада призначила позапланові перевірки 52 провайдерів програмної послуги, серед яких – «Воля-кабель», «Мережа Ланет», «Контент трейдінг» («Тріолан»). Перевірки провайдерів були спробою Нацради відрегулювати діяльність іноземних каналів на українському ринку. Детальніше читайте в статті Наталії Данькової.

5 грудня Нацрада призначила позапланові перевірки 34 провайдерів програмної послуги, серед яких – Triolan (ТОВ «Контент трейдінг»), дніпровський «Фрегат», одеські «Реноме» і «Тенет» та інші.

13 лютого Нацрада призначила позапланові перевірки дев’яти провайдерів програмної послуги.

20 лютого Нацрада оголосила попередження 16 провайдерам та ще одного – оштрафувала.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2046
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду