Провайдер «Павутина.нет» отримав попередження від Нацради

Провайдер «Павутина.нет» отримав попередження від Нацради

15 Лютого 2021
3206
15 Лютого 2021
13:10

Провайдер «Павутина.нет» отримав попередження від Нацради

3206
Перевірка стосувалась моніторингу провайдерів 2019 року.
Провайдер «Павутина.нет» отримав попередження від Нацради
Провайдер «Павутина.нет» отримав попередження від Нацради

Національна рада з питань телебачення та радіомовнення  оголосила попередження провайдеру «Павутина.нет» через трансляцію каналів, які не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 12 лютого.

Регулятор зафіксував у пакетах провайдера канали STAR TV, Zooпарк, nick, TV 1000, Sony Set, яких не має у згаданому переліку. Перевірка стосувалась моніторингу Нацради провайдерів 2019 року. Розгляд питання з провайдером «Павутина.нет» відкладався через пандемію та бажання  представників компанії надати пояснення.

У коментарі «Детектор медіа» директор провайдера «Павутина.нет» Олександр Арутюнян розказав, що  адаптовані канали «Зooпарк», «Nickelodeon», «TV 1000 East», «Sony Channel» провели ребрендинг, змінивши свої логотипи (на Zooпарк, nick, TV 1000, Sony Set), без зміни програмного наповнення, однак не повідомили про це провайдера.

«Більшість провайдерів, у яких здійснювались перевірки за результатом моніторингу 2019 року отримали такі самі попередження», – зазначив Олександр.

За його словами, у таких випадках, щоб провайдер уникнув попередження канал мав би завчасно попередити провайдера про ребрендинг, щоб  була можливість переоформити додаткову угоду, де буде зафіксована зміна логотипу. «Якщо у провайдера  не має такого документу на момент перевірки Нацради, то він може отримати попередження», – додав пан Арутюнян.

Щодо каналу STAR TV, за словами Олександра, історія була інша. Тому що мовник припинив свою роботу шість років тому, договір з  ним залишився, однак без додаткової угоди про розірвання.

«Цієї юридичної особи вже не існує, тому підписати  додаткову угоду не має жодної можливості», – сказав він.

Національна рада оголосила ліцензіату попередження і зобов’язала упродовж місяця привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензій і норм чинного законодавства.

Нагадаємо, 17 жовтня 2019 року Нацрада призначила позапланові перевірки 52 провайдерів програмної послуги. Їх результати розглядались упродовж 2020 року, коли десятки провайдерів отримали штрафи та попередження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду