detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
26.11.2020 18:32
Нацрада повторно відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії
Нацрада повторно відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії
Суд скасував попереднє рішення Нацради про відмову.

26 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повторно відмовила чернівецькій радіостанції «Буковинська хвиля» в продовженні ліцензії на мовлення на частоті 100 МГц у Чернівцях. Попереднє рішення Нацради про відмову скасував 31 липня Чернівецький окружний адміністративний суд.

Нацрада у повторному рішенні знову послалася на те, що радіостанція має чотири не скасовані санкції: одне попередження 2017 року за недотримання програмної концепції і три штрафи 2017 і 2018 років: двічі за недотримання частки пісень державною мовою, один раз – за повторне порушення програмної концепції.

Власниця радіостанції Оксана Продан просила Нацраду переглянути своє рішення та продовжити ліцензію українській радіостанції, щоби створити в прикордонному місті альтернативу румунському радіо.

Вона наголосила, що суд визнав попереднє рішення Нацради про відмову в продовженні ліцензії протиправним і скасував його у трьох інстанціях. «Суд звертав увагу на те, що протягом останнього року діяльності радіостанції порушень не було, і це підтверджено плановою перевіркою. Всі інші порушення були зняті, суд у мотивувальній частині рішення сказав: телерадіоорганізація або провайдер вважається таким, що не притягався до відповідальності у вигляді штрафу, якщо протягом року після стягнення штрафу не повторював порушення, за яке отримав штраф», – сказала пані Продан.

Очільниця юридичного управління Нацради Анна Літвіщенко зауважила, що суд скасував рішення Нацради про відмову в продовженні. При цьому предметом розгляду суду не були санкції – тобто вони чинні та не скасовані судом. «Суд навіть не зобов’язав нас повторно розглянути вашу заяву. Але коли скасоване наше рішення про відмову – ми винесли рішення про повторний розгляд заяви», – додала вона. За словами пані Літвіщенко, цитована Оксаною Продан теза з мотивувальної частини рішення є лише думкою одного суду, яку Нацрада не зобов’язана брати до уваги.

Члени Нацради більшістю голосів вирішили повторно відмовити «Буковинській хвилі» в продовженні строку дії ліцензії та врахувати це рішення при оголошенні конкурсу на вільну частоту 100 МГц у Чернівцях.

Також Нацрада планувала 26 листопада повторно за рішенням суду розглянути заяву «Радио Вести» (ТОВ «ТРК Дивосвіт») про продовження ліцензії. Але компанія попросила перенести розгляд на наступне засідання, і члени Нацради перенесли.

Нагадаємо, 16 січня Нацрада відмовила «Буковинській хвилі» в продовженні ліцензії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY