У «Нашого радіо» може змінитися власник

У «Нашого радіо» може змінитися власник

18 Листопада 2020
1646
18 Листопада 2020
10:33

У «Нашого радіо» може змінитися власник

1646
Замість фінансової директорки радіохолдингу «ТАВР-медіа» власником радіомережі планує стати колишній народний депутат і голова наглядової ради «Таврійських ігор» Віктор Павленко.
У «Нашого радіо» може змінитися власник
У «Нашого радіо» може змінитися власник

Радіохолдинг «ТАВР-медіа», що навесні поточного року отримав контроль над ТОВ «Катапульта» (володіє 100% ПрАТ «Наше радіо»), може продати компанію народному депутату 6-го скликання Віктору Павленку (входив до фракцій «Блок Юлії Тимошенко» і «Партії регіонів»). Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Згідно з повідомленням, Віктор Павленко планує придбати 100% простих іменних акцій ПрАТ «Наше Радіо» (Київ), номінальна вартість яких становить 70 тис. грн.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, Віктор Павленко також є головою наглядової ради ПрАТ «Таврійські ігри», що займається організацією концертних заходів. Президентом «Таврійських ігор», головою наглядової ради і співвласником радіостанцій групи «ТАВР-медіа» є Микола Баграєв – у минулому теж народний депутат 4-7-го скликань від «Блоку Юлії Тимошенко» та «Партії регіонів».

Згідно з Єдиним держреєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, наразі кінцевим бенефіціаром ТОВ «Катапульта» є фінансова директорка «ТАВР-медіа» Інна Черкашина.

Нагадаємо, радіомережа «Наше радіо» (ПрАТ «Наше радіо») входила до радіогрупи «Українського медіа холдингу» оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка. З 2015 року «Наше радіо» почало вказувати своїм кінцевим бенефіціаром мешканця Полтави Олександра Карташова. Тоді як усі інші радіокомпанії УМХ називали своїм кінцевим бенефіціаром громадянина Белізу Метью Адріана Бредлі, а з весни 2017 року – мешканця Харкова Дмитра Крікберга. 1 березня 2020 року ПрАТ «Наше радіо» вказало, що його кінцевим бенефіціаром стала Інна Черкашина.

Власником 100% акцій ПрАТ «Наше радіо» є ТОВ «Катапульта», яке належить кіпрській компанії «Авікан Лімітед». У реєстрі вказано, що кінцевим бенефіціарним власником (контролером) «Авікан Лімітед, що має опосередкований вплив та володіє 100% часткою статутного капіталу в юридичній особі або відсотком права голосу в ній є Інна Черкашина.

Радіохолдинг «ТАВР-медіа» є найбільшим в Україні. До нього входять радіостанції «Хіт FM», «Русское радио Україна», Кiss FM, Radio Roks, «Мелодія FM», Relax і «Наше Радіо». За даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, бенефіціарним власником ТОВ «ТАВР-медіа» виступає бізнесвумен Ольга Матвєєва, а кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Компанія “ТАВР”» – директор радіохолдингу Ігор Чернишов. Фактично ж партнерами-власниками радіохолдингу є Микола Баграєв і Віктор Пінчук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду