«Наше радіо» виставлено на продаж?

21 Січня 2011
15949
21 Січня 2011
19:40

«Наше радіо» виставлено на продаж?

15949
«Наше радіо» виставлено на продаж?

За даними джерел ТК, ірландський медіахолдинг Communicorp Group виставив на продаж свої українські активи - всеукраїнську мережу «Наше радіо» і радіостанцію NRJ (ТРК «Дивосвіт»). Інформацію про те, що такі переговори тривають, ТК підтвердили декілька учасників ринку.

 

Водночас генеральний директор «Нашого радіо» та NRJ Богдан Болховецький категорично спростував, назвавши це все чутками. «Я про це вперше чую», - наголосив він.

 

«Я знаю, що ряд компаній беруть участь у переговорах, але, наскільки мені відомо, угода не закрита. Ми теж вели такі переговори. Якщо гарна ціна, ми готові купити, поки що ми думаємо», - сказав ТК директор групи ТАВР («Русское радио - Украина», «Хіт ФМ», Kiss FM, «Радіо Рокс») Ігор Чернишов.

 

За даними пана Чернишова, порядок ціни близький до тією, за яку Communicorp Group купила радіостанції. Нагадаємо, Communicorp Group, придбала мережу «Наше радіо» і київську радіостанцію «Апельсин» (ТРК «Дивосвіт») у січні 2006 року. За інформацією генерального продюсера Business Radio Group («Шансон», «Шарманка», «Мюзік радіо», «Ренесанс», «Бізнес-радіо», DJFM) Анатолія Євтухова, тоді сума угоди становила 14 млн доларів. Річний прибуток радіомережі експерти оцінюють в 1 млн доларів.

 

Інші джерела ТК найімовірнішим покупцем «Нашого радіо» називають «Український медіахолдинг». Але в УМХ відмовилися коментувати цю інформацію. Натомість у прес-службі холдингу заявили, що у 2011 році сконцентруються на інтернет-проектах і розвитку журналу Forbes: «Згідно з дослідженнями, радіогрупа УМХ уже входить до трійки лідерів ринку радіо України. В управлінні групи знаходиться 4 мережевих і 2 локальні радіостанції. За прогнозами Всеукраїнської рекламної коаліції перспективи зростання ринку радіо - всього 14%. Тому у 2011 році UMH сконцентрується на інтернет-проектах та розвитку журналу Forbes. Найвищі ж темпи зростання доходів ми наразі бачимо саме в інтернеті».

 

На думку Анатолія Євтухова, для УМХ «Наше радіо» було б логічним придбанням, оскільки це велика потужна мережа. «Я теж із задоволенням залучив би інвестора або продав наші недобудовані мережі Business Radio (київська станція - ТК) чи "Мюзік радіо" (п'ять частот - ТК) для того, щоб перенести цю капіталізацію на основні станції ("Шансон" і "Шарманку" - ТК) і зміцнити їхні позиції», - додав він.

 

Довідка ТК:

Загальнонаціональна радіомережа «Наше радіо» була створена одночасно з Новим каналом у 1997 році. Цими мовниками до їхнього продажу володіла російська фінансова компанія «Альфа банк».

 

«Наше радіо» володіє мережею з 33 частот, у тому числі у 23 обласних центрах (за винятком Івано-Франківська та Чернівців).

 

ТРК «Дивосвіт» мовить у Києві та Севастополі під позивним NRJ.

 

З 2006 року «Наше радіо» і ТРК «Дивосвіт» належать медіахолдингу Communicorp Group.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду