detector.media
18.11.2020 10:33
У «Нашого радіо» може змінитися власник
У «Нашого радіо» може змінитися власник
Замість фінансової директорки радіохолдингу «ТАВР-медіа» власником радіомережі планує стати колишній народний депутат і голова наглядової ради «Таврійських ігор» Віктор Павленко.

Радіохолдинг «ТАВР-медіа», що навесні поточного року отримав контроль над ТОВ «Катапульта» (володіє 100% ПрАТ «Наше радіо»), може продати компанію народному депутату 6-го скликання Віктору Павленку (входив до фракцій «Блок Юлії Тимошенко» і «Партії регіонів»). Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Згідно з повідомленням, Віктор Павленко планує придбати 100% простих іменних акцій ПрАТ «Наше Радіо» (Київ), номінальна вартість яких становить 70 тис. грн.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, Віктор Павленко також є головою наглядової ради ПрАТ «Таврійські ігри», що займається організацією концертних заходів. Президентом «Таврійських ігор», головою наглядової ради і співвласником радіостанцій групи «ТАВР-медіа» є Микола Баграєв – у минулому теж народний депутат 4-7-го скликань від «Блоку Юлії Тимошенко» та «Партії регіонів».

Згідно з Єдиним держреєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, наразі кінцевим бенефіціаром ТОВ «Катапульта» є фінансова директорка «ТАВР-медіа» Інна Черкашина.

Нагадаємо, радіомережа «Наше радіо» (ПрАТ «Наше радіо») входила до радіогрупи «Українського медіа холдингу» оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка. З 2015 року «Наше радіо» почало вказувати своїм кінцевим бенефіціаром мешканця Полтави Олександра Карташова. Тоді як усі інші радіокомпанії УМХ називали своїм кінцевим бенефіціаром громадянина Белізу Метью Адріана Бредлі, а з весни 2017 року – мешканця Харкова Дмитра Крікберга. 1 березня 2020 року ПрАТ «Наше радіо» вказало, що його кінцевим бенефіціаром стала Інна Черкашина.

Власником 100% акцій ПрАТ «Наше радіо» є ТОВ «Катапульта», яке належить кіпрській компанії «Авікан Лімітед». У реєстрі вказано, що кінцевим бенефіціарним власником (контролером) «Авікан Лімітед, що має опосередкований вплив та володіє 100% часткою статутного капіталу в юридичній особі або відсотком права голосу в ній є Інна Черкашина.

Радіохолдинг «ТАВР-медіа» є найбільшим в Україні. До нього входять радіостанції «Хіт FM», «Русское радио Україна», Кiss FM, Radio Roks, «Мелодія FM», Relax і «Наше Радіо». За даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, бенефіціарним власником ТОВ «ТАВР-медіа» виступає бізнесвумен Ольга Матвєєва, а кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Компанія “ТАВР”» – директор радіохолдингу Ігор Чернишов. Фактично ж партнерами-власниками радіохолдингу є Микола Баграєв і Віктор Пінчук.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY