У цифровому ефірі в Києві мовитимуть нові канали: Нацрада змінила наповнення мультиплексів

У цифровому ефірі в Києві мовитимуть нові канали: Нацрада змінила наповнення мультиплексів

2 Листопада 2020
3476
2 Листопада 2020
17:13

У цифровому ефірі в Києві мовитимуть нові канали: Нацрада змінила наповнення мультиплексів

3476
УНІАН, Перший київський, «Апостроф TV» та «Погляд Київщина» заходять у київську цифру, «ПлюсПлюс», «100+ телеканал», Eu Music, 4ever Music, Niki Kids, Niki Junior, Music Box і «ПравдаТУТ Kyiv» ідуть з неї, а OTV міняє один мультиплекс на інший.
У цифровому ефірі в Києві мовитимуть нові канали: Нацрада змінила наповнення мультиплексів
У цифровому ефірі в Києві мовитимуть нові канали: Нацрада змінила наповнення мультиплексів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення змінила наповнення локальних київських мультиплексів стандарту DVB-T2, операторами яких виступають ТОВ «Ера продакшн» і ТОВ «ТРК “Експрес-інформ”». Відповідні рішення Нацрада ухвалила 29 жовтня, задовольнивши заяви самих операторів мультиплексів.

У мультиплексі ТОВ «Ера продакшн», який мовить на 41 ТВК у Києві, змінюються три телеканали: замість «ПлюсПлюс» буде УНІАН, замість «100+ телеканал» – Перший київський телеканал, замість OTV – «Апостроф TV».

Повний перелік з 12 каналів мультиплексу відтепер такий: «24», М2; Boutique TV, УНІАН, 4 канал, Перший київський телеканал, «Караван TV», Milady Television, «Еко-ТВ», «Апостроф TV», «Оце» і «Ц. Центральний».

У мультиплексі ТОВ «ТРК “Експрес-інформ”», який мовить на 43 ТВК у Києві, кількість каналів зменшується з 12 до восьми. Цифрове ефірне мовлення в мультиплексі припиняють канали Рудольфа Кірноса Eu Music, 4ever Music, Niki Kids, Niki Junior, а також музичний канал Music Box і «ПравдаТУТ Kyiv» (у мультиплексі було дві «ПравдиТУТ»). Замість них заходять канали OTV (перейшов з мультиплексу «Ери продакшн») і «Погляд Київщина».

Повний перелік з восьми каналів мультиплексу відтепер такий: «Телевсесвіт», «Сонце», «Надія», «ПравдаТУТ Київ», «Наталі», О-ТВ, «Погляд Київщина», 8 канал.

Член Нацради Олександр Ільяшенко пояснив зміни економікою мовників: «Це економічне питання для компаній. Одні мовники змінюються іншими, у яких є гроші на мовлення».

Перший заступник голови Нацради Валентин Коваль запитав у колег, чи прийде Нацрада коли-небудь до конкурсного розподілу місць у цих мультиплексах. «Ми прийшли до розуміння, як це зробити, цього року, але конкурсу завадив карантин».

У Києві з 2006 року працюють локальні мультиплекси «Ери-продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» на додачу до загальнонаціональних чотирьох мультиплексів компанії «Зеонбуд», у яких мовлять 32 канали. Таким чином, після затверджених Нацрадою 29 жовтня змін у Києві в цифровому ефірі мовлять 52 телеканали.

Нагадаємо, 23 червня 2016 року Нацрада продовжила ліцензії ТОВ «Ера продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» на цифрове ефірне мовлення в Києві (локальні київські мультиплекси). Водночас регулятор відмовив у продовженні подібної ліцензії ТОВ «Гамма-консалтинг».

Обом компаніям – «Ері продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» – Нацрада виписала особливі ліцензійні умови, більшість із яких (крім переходу на стандарт DVB-T2) ані компанії, ані регулятор досі не втілили в життя:

  • привести ліцензії у відповідність до вимог чинного законодавства шляхом переоформлення (очевидно, йдеться про переоформлення ліцензій мовників на ліцензії провайдерів чи в інший спосіб, який може бути передбачений новим законом «Про аудіовізуальні послуги» для ліцензування цифрового наземного телебачення) і до 31 грудня 2016 року перейти на стандарт мовлення DVB-T2;
  • частоти, на яких працюють компанії, можуть бути змінені за результатами перепланування частот плану «Женева-2006»;
  • наповнення локальних мультиплексів ліцензіатів (кількість і перелік програм) будуть визначені Нацрадою на конкурсній основі або шляхом переоформлення ліцензій місцевих аналогових ефірних мовників з аналогового на цифровий стандарт не пізніше завершення переходу від аналогового до цифрового мовлення.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3476
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду