detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
02.11.2020 17:13
У цифровому ефірі в Києві мовитимуть нові канали: Нацрада змінила наповнення мультиплексів
У цифровому ефірі в Києві мовитимуть нові канали: Нацрада змінила наповнення мультиплексів
УНІАН, Перший київський, «Апостроф TV» та «Погляд Київщина» заходять у київську цифру, «ПлюсПлюс», «100+ телеканал», Eu Music, 4ever Music, Niki Kids, Niki Junior, Music Box і «ПравдаТУТ Kyiv» ідуть з неї, а OTV міняє один мультиплекс на інший.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення змінила наповнення локальних київських мультиплексів стандарту DVB-T2, операторами яких виступають ТОВ «Ера продакшн» і ТОВ «ТРК “Експрес-інформ”». Відповідні рішення Нацрада ухвалила 29 жовтня, задовольнивши заяви самих операторів мультиплексів.

У мультиплексі ТОВ «Ера продакшн», який мовить на 41 ТВК у Києві, змінюються три телеканали: замість «ПлюсПлюс» буде УНІАН, замість «100+ телеканал» – Перший київський телеканал, замість OTV – «Апостроф TV».

Повний перелік з 12 каналів мультиплексу відтепер такий: «24», М2; Boutique TV, УНІАН, 4 канал, Перший київський телеканал, «Караван TV», Milady Television, «Еко-ТВ», «Апостроф TV», «Оце» і «Ц. Центральний».

У мультиплексі ТОВ «ТРК “Експрес-інформ”», який мовить на 43 ТВК у Києві, кількість каналів зменшується з 12 до восьми. Цифрове ефірне мовлення в мультиплексі припиняють канали Рудольфа Кірноса Eu Music, 4ever Music, Niki Kids, Niki Junior, а також музичний канал Music Box і «ПравдаТУТ Kyiv» (у мультиплексі було дві «ПравдиТУТ»). Замість них заходять канали OTV (перейшов з мультиплексу «Ери продакшн») і «Погляд Київщина».

Повний перелік з восьми каналів мультиплексу відтепер такий: «Телевсесвіт», «Сонце», «Надія», «ПравдаТУТ Київ», «Наталі», О-ТВ, «Погляд Київщина», 8 канал.

Член Нацради Олександр Ільяшенко пояснив зміни економікою мовників: «Це економічне питання для компаній. Одні мовники змінюються іншими, у яких є гроші на мовлення».

Перший заступник голови Нацради Валентин Коваль запитав у колег, чи прийде Нацрада коли-небудь до конкурсного розподілу місць у цих мультиплексах. «Ми прийшли до розуміння, як це зробити, цього року, але конкурсу завадив карантин».

У Києві з 2006 року працюють локальні мультиплекси «Ери-продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» на додачу до загальнонаціональних чотирьох мультиплексів компанії «Зеонбуд», у яких мовлять 32 канали. Таким чином, після затверджених Нацрадою 29 жовтня змін у Києві в цифровому ефірі мовлять 52 телеканали.

Нагадаємо, 23 червня 2016 року Нацрада продовжила ліцензії ТОВ «Ера продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» на цифрове ефірне мовлення в Києві (локальні київські мультиплекси). Водночас регулятор відмовив у продовженні подібної ліцензії ТОВ «Гамма-консалтинг».

Обом компаніям – «Ері продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» – Нацрада виписала особливі ліцензійні умови, більшість із яких (крім переходу на стандарт DVB-T2) ані компанії, ані регулятор досі не втілили в життя:

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY