Канал «Дом» перейде під Мінреінтеграції з 2021 року

Канал «Дом» перейде під Мінреінтеграції з 2021 року

9 Жовтня 2020
3701
9 Жовтня 2020
13:40

Канал «Дом» перейде під Мінреінтеграції з 2021 року

3701
Юлія Островська розповіла, що з держбюджету на наступний рік просять виділити понад 600 мільйонів гривень.
Канал «Дом» перейде під Мінреінтеграції з 2021 року
Канал «Дом» перейде під Мінреінтеграції з 2021 року

Державний телеканал для тимчасово окупованих територій «Дом» перейде до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Мінреінтеграції) після 1 січня 2021 року. Про це повідомила в інтерв’ю «Детектору медіа» Юлія Островська, в.о. генерального директора ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якого входить канал «Дом».

Наразі триває процес переходу каналу від Міністерства культури та інформаційної політики до Мінреінтеграції. «Потрібно переробити купу документів, змінивши в них уповноважений орган – наприклад, у статуті. Потрібно передати майновий комплекс. Це як змінити прізвище: змінюється паспорт, права й все інше. Так само складно і з перекиданням бюджету і, цілком можливо, перехід відбудеться лише в наступному році. Саме з 1 січня ми зможемо чітко сказати, що знаходимося в Міністерстві реінтеграції», – пояснила пані Островська.

У проєкті державного бюджету на 2021 рік є нова бюджетна програма Мінреінтеграції «Забезпечення інформаційного суверенітету України, розвиток мов корінних народів, що проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь та фінансова підтримка системи державного іномовлення України», на яку закладено 355,4 млн грн.

Юлія Островська повідомила, що з держбюджету на наступний рік просять виділити на канал «Дом» та іномовлення більшу суму – понад 600 млн грн: «Ви побачили статтю тільки в Міністерстві реінтеграції. Є ще одна. Оскільки відбувається перехід від одного міністерства до іншого, то бюджетну заявку подає ще й Мінкульт. Є гранична сума, яку воно нам видає. І є ще те, що додатково просить Міністерство реінтеграції виходячи з наших стратегічних побажань. І якщо це разом з'єднати, то виходить трохи більше 600 млн гривень – ось що ми просимо на майбутній рік».

Крім того, вона повідомила, що каналу з низкою проєктів допомагає Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Агентство оплатило промокампанію «Україна – наш дім»; зараз за його кошти готують проєкти до 30-річчя незалежності та про відомих-невідомих українців. Пані Островська додала, що канал подаватиме USAID на фінансування й інші проєкти.

Нагадаємо, державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» розпочав мовлення 1 березня. Він створений на базі каналу іномовлення UATV.

Із 16 березня канал «Дом» почав публікувати випуски новин на своєму YouTube-каналі, запущеному на базі YouTube-каналу російської редакції телеканалу іномовлення України UATV.

У червні розпочався процес передачі телеканалу «Дом» зі сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У березні 2021 року канал «Дом» розширить покриття, а також запустить розважальні програми власного виробництва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3701
Читайте також
11.09.2020 11:47
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 672
03.06.2020 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 027
02.05.2020 14:00
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
4 052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду