detector.media
08.10.2020 14:16
Суд оштрафував провайдера на Закарпатті за незаконну ретрансляцію каналів «1+1» та «України»
Суд оштрафував провайдера на Закарпатті за незаконну ретрансляцію каналів «1+1» та «України»
Суд оштрафував директора провайдера на 3400 грн. Провайдер підписав угоду про примирення з медіагрупами та відшкодував завдані збитки.

1 жовтня 2020 року директору одного із закарпатських провайдерів програмної послуги було винесено вирок за незаконну ретрансляцію телеканалів групи «1+1 медіа» («1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», УНІАН, «Бігуді») та телеканалів «Медіа Групи Україна» («Футбол 1», «Футбол 2», «Україна», НЛО TV). Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо».

Вирок виніс Тячівський районний суд Закарпатської області. Згідно з реєстром судових рішень, мова йде про працівника приватного підприємства «Телерадіокомпанія "Данканич"» із смт Дубове Закарпатської області. Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав), й оштрафував на 3400 гривень.

Також у судовому рішенні йдеться, що сторони уклали 30 вересня угоду про примирення.

Партнер адвокатської компанії Smartsolutions Law Group, яка представляє інтереси «1+1 медіа», Олександр Папуця зазначив, що умисне незаконне розповсюдження каналів групи завдало правовласнику збитків у значному розмірі: «З даною кваліфікацією погодився і суд, призначивши порушнику за угодою з 1+1 media покарання у вигляді штрафу. Окрім штрафу, покарання за відповідною санкцією цього правопорушення також передбачає виправні роботи на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк».

Однак «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» уклали з порушником угоду про примирення й узгодили міру покарання у вигляді штрафу. «Враховуючи, що порушник визнав вину, уклав ліцензійний договір та повністю відшкодував завдані збитки, йому було запропоновано укладення угоди про примирення. Угода була затверджена судом 1 жовтня», – повідомив Олександр Папуця.

Цей вирок став уже четвертим у 2020 році, яким порушники суміжних прав «1+1 медіа» притягнені до кримінальної відповідальності, додав адвокат.

Сергій Чернящук, експерт з питань інтелектуальної власності «Медіа Групи Україна», вважає, що рішення у цій справі є справедливим та достатнім: «У подальшому розраховуємо на дотримання прав інтелектуальної власності ТРК "Україна" на ретрансляцію телеканалів цим суб’єктом господарювання».

Директор із GR «1+1 медіа» та керівник Ініціативи «Чисте небо» В‘ячеслав Мієнко зазначив, що незабаром очікується завершення досудового розслідування та передача до суду низки інших кримінальних проваджень щодо порушників суміжних прав із Закарпаття та Івано-Франківщини.

Нагадаємо, у вересні кіберполіція викрила провайдера, який незаконно транслював телеканали у Київській та Вінницькій областях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY