Рада планує розглянути законопроєкт про медіа до 2 жовтня

Рада планує розглянути законопроєкт про медіа до 2 жовтня

14 Вересня 2020
1745
14 Вересня 2020
17:06

Рада планує розглянути законопроєкт про медіа до 2 жовтня

1745
Доопрацьований законопроєкт у парламенті зареєстрували 2 липня.
Рада планує розглянути законопроєкт про медіа до 2 жовтня
Рада планує розглянути законопроєкт про медіа до 2 жовтня

Верховна Рада України планує повторно розглянути в першому читанні законопроєкт про медіа на пленарному тижні, що триватиме з 29 вересня до 2 жовтня. Про це свідчить постанова про порядок денний четвертої сесії Верховної Ради України ІХ скликання.

Нагадаємо, 2 липня у Верховній Раді зареєстрували доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д.

Під час експертних дискусій про законопроєкт конкретні зауваження та побажання щодо регулювання онлайн-медіа та повноважень регулятора та органу співрегулювання висловили українські та міжнародні експерти. Свою підтримку законопроєкту з деякими застереженнями щодо проблемних положень висловив медіарух «Медіа за усвідомлений вибір». Ухвалити законопроєкт у першому читанні закликали Незалежна медійна рада та Національна асоціація медіа, тоді як «Укртелемережа» та Асоціація правовласників і постачальників контенту запропонували його доопрацювати. Свої пропозиції до законопроєкту публічно надали «Детектор медіа» та Інститут масової інформації.

20 липня голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав, що законопроєкт «Про медіа» винесуть на розгляд парламенту ближче до осені або вже у вересні. Проте, на його думку, народні депутати не підтримують цей проєкт закону в першому читанні та в цілому.

4 вересня дві великі медіагрупи – «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» – випустили спільну заяву з критичною оцінкою окремих норм законопроєкту. Зокрема, їх непокоїть розширення повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та запровадження нових санкцій. 10 вересня група «1+1 медіа» додала, що підтримує наміри народних депутатів уперше законодавчо відрегулювати сферу онлайн-медіа в Україні, але вбачає в законопроєкті «Про медіа» занадто широкі можливості для потенційних обмежень і блокувань з боку Нацради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1745
Читайте також
06.07.2020 09:40
Ігор Розкладай, «Інтернет свобода»
1 426
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду