Ткаченко назвав основні проблеми українського аудіовізуального ринку

Ткаченко назвав основні проблеми українського аудіовізуального ринку

11 Вересня 2020
1461
11 Вересня 2020
17:31

Ткаченко назвав основні проблеми українського аудіовізуального ринку

1461
Міністр додав, що треба залучати іноземні інвестиції на цей ринок.
Ткаченко назвав основні проблеми українського аудіовізуального ринку
Ткаченко назвав основні проблеми українського аудіовізуального ринку

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю «УП. Життя» перелічив основні проблеми українського аудіовізуального ринку, вирішивши які, індустрія змогла б відмовитися від співпраці з російським ринком: недосконала інфраструктура, недостатні знання англійської мови кіновиробниками, щоб розвивати співпрацю із Заходом, дотаційність і нестача умов для просування україномовного продукту.

«Кіношний кластер складається з кількох складових, – зауважив він. – Це інфраструктура, яка в нас не найкраща. Це можливість наших виробників розмовляти якісною англійською мовою, щоб розвивати співпрацю із Заходом. Це можливість певних пільг і створення умов для просування україномовного візуального продукту тут і не тільки за рахунок прямих дотацій від держави, тому що там теж потрібно розбиратися, наскільки ефективні ці дотації для фільмів, які мало хто бачив. Вирішуючи це питання комплексно, ми зможемо дати відповідь, коли і як може запрацювати цей ринок».

Міністр виступив за те, щоб Україна якомога ширше розвивала співпрацю зі світовими платформами, зокрема інтернет-платформами (але зауважив, що для цього ще має бути багато що зроблено). І нагадав, що в Україні вже запрацювала система рібейтів.

Крім того, він вказав, що зараз український ринок невеликий та отримує дотації. «І було б бажано розвивати всі можливості, щоб він рухався вперед, розвивався, але тут криза, COVID-19 і все інше, і тому ми маємо шукати різні способи, яким чином залучати на цей ринок іноземні інвестиції», – додав пан Ткаченко.

Нагадаємо, що до 1 січня 2023 року в Україні запроваджено податкові пільги при виробництві, дистрибуції та демонстрації фільмів. А 21 липня 2020 року Верховна Рада звільнила від ПДВ виробників фільмів та відеоконтенту на експорт.

Фото: пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1461
Читайте також
08.08.2020 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду