Мінкульт хоче запустити програму з підтримки медіасфери

Мінкульт хоче запустити програму з підтримки медіасфери

13 Серпня 2020
1130
13 Серпня 2020
17:30

Мінкульт хоче запустити програму з підтримки медіасфери

1130
Відомство повідомило, що зараз аналізує можливі способи подолання кризи в галузі.
Мінкульт хоче запустити програму з підтримки медіасфери
Мінкульт хоче запустити програму з підтримки медіасфери

Міністерство культури та інформаційної політики вирішило запустити програму з підтримки медіасфери та журналістів. Про це йдеться в листі за підписом міністра культури Олександра Ткаченка, що отримав «Детектор медіа».

Відомство зараз розглядає потенційні шляхи здійснення державної підтримки журналістів та медіа, а також – аналізує можливі способи подолання кризи в галузі і відкрите до пропозицій громадськості.

Як писав ДМ, президент Володимир Зеленський 13 липня підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Нагадаємо, Національна асоціація медіа спільно з іншими організаціями закликали запровадити заходи для підтримки функціонування ЗМІ в умовах карантину. Українська асоціація медіа бізнесу, НСЖУ та та інші медійні організації запропонували заходи для підтримки діяльності засобів масової інформації та доступу до них для населення в умовах карантину.

Рада з питань свободи слова при Президентові України у березні рекомендувала парламенту та уряду 8 заходів з підтримки ЗМІ під час карантину.

Пізніше, Верховна Рада відстрочила звітність мовників, а Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила мовникам відхилятися від дотримання програмних концепцій, передбаченими ліцензіями, за умови попереднього повідомлення регулятора про це.

13 квітня Верховна Рада проголосувала за зміни до державного бюджету, яким скоротила фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії, але не настільки суттєво, як пропонував уряд спочатку. Крім того, цими змінами відкладено до 2021 року застосування норм законодавства норми про держзакупівлі для телеканалу ATR, який отримує державну фінансову підтримку.

22 травня Рада з питань свободи слова при Президентові закликала владу підтримати медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1130
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду