The New York Times змінює написання слова «темношкірий» на тлі руху проти расизму

The New York Times змінює написання слова «темношкірий» на тлі руху проти расизму

30 Червня 2020
4288

The New York Times змінює написання слова «темношкірий» на тлі руху проти расизму

4288
Також слова «чорний» і «білий» журналісти мають використовувати як прикметники, а не іменники.
The New York Times змінює написання слова «темношкірий» на тлі руху проти расизму
The New York Times змінює написання слова «темношкірий» на тлі руху проти расизму

Американська газета The New York Times оголосила, що змінює написання слова Black («чорний», «темношкірий») на тлі руху проти расизму, який охопив США та інші країни. Про це йдеться на сайті видання.

«Загальнонаціональні протести з приводу расизму та насильства в поліції викликали дискусії про багато аспектів нашої роботи. Зокрема відновлено фокус на тривалих дискусіях: чи варто використовувати термін "чорний". Ми поговорили з більш ніж 100 співробітниками, щоб визначити їхні погляди, переглянули аргументи, які висловлювались протягом багатьох років, і порадилися з колегами з інших новинних організацій», - йдеться у зверненні.

Так, відтепер газета писатиме слово Black із великої літери, коли йтиметься про опис людей та культур африканського походження як в США, так і в інших країнах. 

«Ми вважаємо, що цей стиль найкраще передає елементи спільної історії та ідентичності та відображає нашу мету бути поважними до всіх людей та спільнот, про яких ми пишемо», - зазначили у виданні.

У New York Times додали, що вже давно пишуть із великої літери слова Asian-American (американці азіатського походження) і Latino (латиноамериканці), а з недавнього часу ще й Native (корінний народ).

Водночас для опису білих людей слово white і надалі писатимуть із маленької літери. Пояснюють це тим, що «нема відчуття, що «білий" описує спільну культуру та історію». До того ж із великої літери це слово писали «групи ненависті» та прихильники «білої переваги», тому подібного написання варто уникати. 

Крім того, слова Black і white співробітникам видання варто використовувати лише як прикметники, а не йменники. Також «білий» не має читатись у тексті як типовий, коли расу темношкірого героя позначають, а інших - ні. Крім того, будь-яка расова чи етнічна група у матеріалах видання не має позначатись як одностайна у своїх поглядах та світогляді.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп запостив у соцмережі відео, де його прихильник кричав про «владу білих». Проте згодом видалив.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4288
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду