«Ланет» і «1+1 медіа» домовилися: канали групи повертаються в пакети провайдера (ОНОВЛЕНО)

«Ланет» і «1+1 медіа» домовилися: канали групи повертаються в пакети провайдера (ОНОВЛЕНО)

3 Серпня 2020
3576
3 Серпня 2020
16:34

«Ланет» і «1+1 медіа» домовилися: канали групи повертаються в пакети провайдера (ОНОВЛЕНО)

3576
З 5 серпня у пакети провайдера «Ланет» мають повернутись канали, дистрибуцією яких займається «1+1 медіа».
«Ланет» і «1+1 медіа» домовилися: канали групи повертаються в пакети провайдера (ОНОВЛЕНО)
«Ланет» і «1+1 медіа» домовилися: канали групи повертаються в пакети провайдера (ОНОВЛЕНО)

Про це йдеться на сторінці «Ланету» у Facebook.

Йдеться про відновлення ретрансляції в пакетах «Ланету» каналів «1+1», «2+2», TET, «ПлюсПлюс», УНІАН, «Бігуді, «Квартал TV», 36.6 TV, Bolt, Star Cinema, Star Family, «Кус-Кус», Film.UA Drama.

«Усі взаємні претензії сторін залагоджені, й компанії поновлюють свою співпрацю. "Мережа Ланет" підтримує побудову ринку платного телебачення, що заснована на засадах чесної конкуренції та покращення контентних пропозицій для абонентів, - повідомили «Детектору медіа» у пресслужбі провайдера. - Також "Мережа Ланет" висловлює сподівання, що ця ситуація стане наглядним прикладом того, що будь-які проблеми вирішуються за столом переговорів. Навіть між такими "складними" партнерами, як "1+1 Media" та "Ланет". Нещодавній конфлікт, який також мав розголос у публічній площині, сторони вважають таким, що був надмірно емоційним і є наразі вичерпаним».

Також у пресслужбі «Ланету» уточнили, що канал «Сонце» залишається в пакетах провайдера.

У пресслужбі групи «1+1 медіа» «Детектору медіа» підтвердили поновлення співпраці: «Нам вдалося досягти принципової згоди щодо питання, яке озвучили раніше, а саме - перегляд умов співпраці, зокрема, розмір абонентської бази. Що стосується звинувачень у вимозі прибрати з пакетів незакодовані канали, то ми неодноразово наголошували, що формування пакетів каналів та вкладання з каналами договорів є виключно господарською діяльністю операторів. Однак група 1+1 media невпинно дотримується позиції, що кодування розважальних каналів на супутнику є вкрай важливим і необхідним для індустрії кроком».

Раніше «1+1 медіа» заявила, що з 1 серпня припиняє співпрацю із провайдером «Ланет» (ТОВ «Мережа Ланет») у зв’язку з достроковим припиненням дії договору. Заступник директора «Мережі Ланет» у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що провайдер веде переговори з «1+1 медіа» про укладання нової угоди. З 1 серпня канали «1+1 медіа» зникли з пакетів «Ланету».

Нагадаємо, провайдер «Ланет» звинуватив «1+1 медіа» у вимозі прибрати з пакетів некодовані на супутнику канали під погрозою розірвання угоди на ретрансляцію каналів «1+1 медіа». У відповідь група «1+1 медіа» заявила, що хоче переглянути комерційні умови співпраці з провайдером і звинуватила його в андерепортингу.

Телеканал «Сонце» тим часом повідомив Інтернет асоціацію України (ІнАУ), що представники медіагруп примушують операторів і провайдерів виключати з їхніх мереж телеканал «Сонце» під погрозою позбавлення їх прав на контент медіагруп. Також «Сонце» поскаржився президенту України Володимиру Зеленському на тиск медіагруп, які хочуть закодувати сигнал цього каналу на супутнику.

ІнАУ закликала владу запобігти втручанню медіагруп у діяльність провайдерів. ІнАУ також виступила з відкритим зверненням до профільних державних органів з вимогою не допустити «картельної змови» медіагруп проти провайдера «Ланет».

«Еспресо», «Сонце», 24 канал, Національна суспільна телерадіокомпанія України, провайдер «Мережа Ланет», громадські організації «Рада захисту конкуренції та споживачів», «Інтерньюз-Україна», «Наші гроші» закликали органи державної влади відреагувати на заяву провайдера «Ланет» про тиск медіагрупи «1+1 медіа».

Заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олег Черниш відповів, що регулятор не має права втручатись у господарську діяльність ліцензіатів.

Народний депутат Олександр Федієнко, колишній голова правління ІнАУ, закликав медіагрупи відкликати повідомлення про відмову від договорів з операторами.

Представник медіагрупи StarLightMedia Микола Фаєнгольд в інтерв’ю «Детектору медіа» назвав дискримінаційною ситуацію, коли невеликі розважальні канали продовжують відкрито мовити на супутнику: «Кодування каналів не було ініціативою медіагруп, запит ішов від провайдерів… Ми понесли збитки, закодували свій сигнал, отримали плановане зменшення охоплення. Але не всі розважальні канали пішли нашим шляхом. Хоча від початку мало бути інакше – всі українські розважальні канали повинні були закодуватися… Така ситуація – це відкрите питання до провайдерів».

 

Ілюстрація – «Фейсбук» «Ланет»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3576
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду