У РФ експрацівники «Ведомостей» запустили нове видання

У РФ експрацівники «Ведомостей» запустили нове видання

28 Липня 2020
1061
28 Липня 2020
11:59

У РФ експрацівники «Ведомостей» запустили нове видання

1061
Редакція не хоче залучати до нового проєкту інституційних інвесторів, тому розраховує на кошти від реклами, некомерційних організацій та донатів.
У РФ експрацівники «Ведомостей» запустили нове видання
У РФ експрацівники «Ведомостей» запустили нове видання

У Росії колишні редактори та журналісти газети «Ведомости» запустили нове онлайн-видання VTimes, повноцінно проєкт запрацює у вересні 2020 року. Про це повідомила редація нового проєкту.

«Цей медіаресурс буде висвітлювати вже відомі вам по "Ведомостям" теми, але також і нові: здоров'я, екологію, відповідальне споживання, людський капітал та ін», – йдеться в описі.

Засновник «Ведомостей» Дерк Сауер стане радником нового проєкту (не інвестором і не менеджером). Працювати у VTimes будуть колишні заступники головного редактора «Ведомостей» Олександр Губський, Борис Сафронов, Філіп Стеркін і Кирило Харатьян, редактори відділу економіки Єлизавета Базанова та міжнародного відділу Михайло Оверченко, кореспондентка Катерина Меремінська, випускова редакторка Олександра Чунова, арт-директор Григорій Кравченко. Усі вони покинули «Ведомости» після зміни власників і керівництва.

«Відмова нових керівників "Ведомостей" від принципів якісної журналістики змусила нас піти з видання, у якому ми пропрацювали багато років. Однак ми впевнені, що Росії, як ніколи раніше, необхідні незалежні джерела інформації, яким можна довіряти, потрібні майданчики для вільного обміну думками та для професійної експертизи», – кажуть у редакції.

Вони уточнили, що не залучатимуть до VTimes інституційних чи інших орієнтованих на прибуток інвесторів. Редакція нового проєкту розраховує на кошти від реклами, некомерційних організацій та донатів читачів (краудфандінгову кампанію планують запустити восени). Натоміть запроваджувати платний доступ до контенту (так званий paywall) редакція не збирається – матеріали та подкасти VTimes будуть у вільному доступі.

Нагадаємо, як пише Тhe Вell, 17 березня 2020 року власники «Ведомостей» оголосили про підготовку до продажу видання. Після чого, 24 березня, новий виконувачем обов'язків головного редактора газети призначили співзасновника журналу «Эксперт» Андрія Шмарова. Між ним і редакцією виник конфлікт, його звинуватили в спробах цензури та порушенні редакційних принципів. Угоду з продажу «Ведомостей» завершили в травні, новим власником видання став медіаменеджер Іван Єрьомін. Нова рада директорів підтвердила повноваження Андрія Шмарова, після чого з газети пішли сім редакторів, близько 10 журналістів звільнилися ще раніше.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1061
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду