У Twitter почали масово ділитися історіями про домагання в російських ЗМІ

У Twitter почали масово ділитися історіями про домагання в російських ЗМІ

14 Липня 2020
1351

У Twitter почали масово ділитися історіями про домагання в російських ЗМІ

1351
Зокрема, шефредактор «МБХ Медіа» після звинувачень оголосив про звільнення.
У Twitter почали масово ділитися історіями про домагання в російських ЗМІ
У Twitter почали масово ділитися історіями про домагання в російських ЗМІ

Користувачі російського сегменту Twitter почали масово ділитися історіями про сексуальні домагання та харасмент з боку чоловіків, які переважно працюють чи працювали в російських ЗМІ. Про це пише «Медуза».

Зокрема, у домаганнях звинуватили SMM-менеджера «Сбербанку» Руслана Гафарова; главу проєктів банку, колишнього працівника Men's Health Russia, «Мел», «Газета.Ru», «Известия» Сергія Міненка; шефредактора «МБХ Медіа» Сергія Простакова; фоторедактора «МБХ Медіа» Андрія Золотова; ведучого «Дождя» Павла Лобкова.

Після скандалу в мережі «Сбербанк» і телеканал «Дождь» вирішили провести внутрішні розслідування щодо працівників, яких звинуватили в домаганнях.  

Водночас Павло Лобков визнав та вибачився, що «ризиковано жартував, обіймав своїх колег, робив їм сумнівні компліменти, оцінюючи фізичну привабливість і натякав на близькість». Він також каже, що не використовував службове становище.

«Я не помітив, як прийшла нова етика з її новими визначеннями тілесних кордонів і недоторканності. <...> Не знаю, яке покарання тепер я повинен понести за свої помилки. <...> У виправдання скажу: я ніколи не вдавався до насильства, алкоголю або моральному тиску. <...> Я приношу вибачення керівництву і передплатникам телеканалу «Дождь», на репутацію яких моя поведінка наклала тінь. Нехай вони вирішують мою долю», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Шефредактор «МБХ Медіа» Сергій Простаков, своєю чергою, оголосив про звільнення. «У твіттері також прозвучало кілька закидів в неналежній поведінці. Я приймаю ці докори. Я хочу попросити вибачення у всіх дівчат, яких ображав, яким моя поведінка здалася образливою. Я щиро каюся в тому, що я так себе вів з вами. Я ніколи не хотів нікого скривдити або образити. <…> У ситуації, що склалася, я не вважаю для себе можливим залишатися шефредактором "МБХ Медіа"», – написав він у Telegram.

Нагадаємо, у квітні 2020 року головного редактора російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях. Про домагання з боку Олексія Венедиктова розповіли колишня прессекретарка опозиційного російського політика Олексія Навального Ганна Ведута та громадська діячка, яка говорила з російською службою ВВС на умовах анонімності. 

Фото: Гендер в деталях 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1351
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду