Нацрада скасувала конкурс на 29 ФМ-частот

Нацрада скасувала конкурс на 29 ФМ-частот

23 Квітня 2020
1298
23 Квітня 2020
12:30

Нацрада скасувала конкурс на 29 ФМ-частот

1298
23 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення через карантин скасувала конкурс на 29 ФМ-частот у 14 областях України, оголошений 3 січня.
Нацрада скасувала конкурс на 29 ФМ-частот
Нацрада скасувала конкурс на 29 ФМ-частот

Нацрада скасувала свої рішення про затвердження конкурсних умов (№ 2243) та оголошення конкурсу (№ 2246), ухвалені 20 грудня 2019 року.

Конкурс скасовано, тому що Нацрада в умовах карантину не може його провести, пояснив член Нацради Олександр Ільяшенко. Нацрада мала підбити підсумки конкурсу до 1 травня і сподівалася це зробити по завершенні карантину, але 22 квітня уряд продовжив карантин до 11 травня, тому Нацрада не вкладається в строки проведення конкурсу і має його скасувати. «Попередньо сплачена конкурсна гарантія буде повернена претендентам за їхніми заявами», – повідомив пан Ільяшенко.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року Нацрада вирішила оголосити три конкурси на 60 ФМ-частот і затвердила конкурсні умови: для розбудови загальнонаціональних і регіональних радіомереж; для розбудови військово-патріотичного мовлення; для розбудови місцевого мовлення.

На конкурс для розбудови загальнонаціональних і регіональних радіомереж (у тому числі Суспільного мовлення) Нацрада виставила 29 ФМ-частот у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській і Чернігівській областях, у тому числі в Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську і Кропивницькому (відрізок 2 год 19 хв на добу на частоті 106,7 МГц).

Конкурсні умови передбачали, що в загальному обсязі мовлення не менше половини мають становити розважальні програми та підбірка музичних творів, обсяг ведення програм і частка пісень українською мовою – відповідно до закону, забороняється ретрансляція інших мовників.

Однак 20 грудня Нацрада скасувала попередні рішення про цей конкурс та ухвалила нові, зі зміненими конкурсними умовами. Зникла вимога про 50% розважальних програм і підбірки музичних творів у загальному обсязі мовлення.

Нагадаємо, 9 квітня Нацрада через карантин скасувала конкурс на 29 ФМ-частот у 12 областях для розбудови місцевого мовлення. Цього ж дня Нацрада визначила переможця конкурсу на частоту 92,3 МГц у Мелітополі Запорізької області для розбудови військово-патріотичного мовлення. Переможцем стала «Армія ФМ» – єдиний претендент на цю частоту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1298
Читайте також
09.04.2020 11:58
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 053
09.04.2020 11:47
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 995
13.12.2019 20:13
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 087
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду