detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
23.04.2020 12:30
Нацрада скасувала конкурс на 29 ФМ-частот
Нацрада скасувала конкурс на 29 ФМ-частот
23 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення через карантин скасувала конкурс на 29 ФМ-частот у 14 областях України, оголошений 3 січня.

Нацрада скасувала свої рішення про затвердження конкурсних умов (№ 2243) та оголошення конкурсу (№ 2246), ухвалені 20 грудня 2019 року.

Конкурс скасовано, тому що Нацрада в умовах карантину не може його провести, пояснив член Нацради Олександр Ільяшенко. Нацрада мала підбити підсумки конкурсу до 1 травня і сподівалася це зробити по завершенні карантину, але 22 квітня уряд продовжив карантин до 11 травня, тому Нацрада не вкладається в строки проведення конкурсу і має його скасувати. «Попередньо сплачена конкурсна гарантія буде повернена претендентам за їхніми заявами», – повідомив пан Ільяшенко.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року Нацрада вирішила оголосити три конкурси на 60 ФМ-частот і затвердила конкурсні умови: для розбудови загальнонаціональних і регіональних радіомереж; для розбудови військово-патріотичного мовлення; для розбудови місцевого мовлення.

На конкурс для розбудови загальнонаціональних і регіональних радіомереж (у тому числі Суспільного мовлення) Нацрада виставила 29 ФМ-частот у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській і Чернігівській областях, у тому числі в Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську і Кропивницькому (відрізок 2 год 19 хв на добу на частоті 106,7 МГц).

Конкурсні умови передбачали, що в загальному обсязі мовлення не менше половини мають становити розважальні програми та підбірка музичних творів, обсяг ведення програм і частка пісень українською мовою – відповідно до закону, забороняється ретрансляція інших мовників.

Однак 20 грудня Нацрада скасувала попередні рішення про цей конкурс та ухвалила нові, зі зміненими конкурсними умовами. Зникла вимога про 50% розважальних програм і підбірки музичних творів у загальному обсязі мовлення.

Нагадаємо, 9 квітня Нацрада через карантин скасувала конкурс на 29 ФМ-частот у 12 областях для розбудови місцевого мовлення. Цього ж дня Нацрада визначила переможця конкурсу на частоту 92,3 МГц у Мелітополі Запорізької області для розбудови військово-патріотичного мовлення. Переможцем стала «Армія ФМ» – єдиний претендент на цю частоту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY