Нацрада скасувала конкурс на місцеве мовлення

Нацрада скасувала конкурс на місцеве мовлення

9 Квітня 2020
2001
9 Квітня 2020
11:47

Нацрада скасувала конкурс на місцеве мовлення

2001
9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала конкурс на 29 ФМ-частот у 12 областях для розбудови місцевого мовлення, оголошений 20 грудня 2019 року.
Нацрада скасувала конкурс на місцеве мовлення
Нацрада скасувала конкурс на місцеве мовлення

Нацрада скасувала свої рішення про затвердження конкурсних умов (№ 2178) та оголошення конкурсу (№ 2179), ухвалені 12 грудня.

Конкурс скасовано, тому що Нацрада в умовах карантину не може його провести, пояснила перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк. На частоти подавалися по декілька претендентів, яких треба заслухати, а Нацрада в умовах карантину проводить засідання без участі ліцензіатів.

«17 квітня – граничний термін підбиття підсумків конкурсу. У зв’язку з постановою про запобігання поширенню коронавірусу і карантином ми скасовуємо проведення цього конкурсу. Відповідно, всі, хто подав заявки і сплатив конкурсні гарантії, отримають за своєю заявою кошти – вони повинні до нас звернутися. Цей конкурс ми зможемо провести ще раз, усі, хто бажають, подадуться», – сказала пані Герасим’юк.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року Нацрада вирішила оголосити три конкурси на 60 ФМ-частот і затвердила конкурсні умови: для розбудови загальнонаціональних і регіональних радіомереж; для розбудови військово-патріотичного мовлення; для розбудови місцевого мовлення.

На конкурс для розбудови місцевого мовлення Нацрада виставила 29 ФМ-частот у Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Херсонській та Чернігівській областях. Конкурсні умови передбачали не менше 15% програм місцевої тематики від обсягу власного мовлення та можливість ретрансляції суспільних радіостанцій або «Армії ФМ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2001
Читайте також
23.04.2020 12:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 308
13.12.2019 20:13
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 094
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду