На прохання StarLightMedia банк заблокував платежі IPTV-провайдеру, якого звинувачують у піратстві

На прохання StarLightMedia банк заблокував платежі IPTV-провайдеру, якого звинувачують у піратстві

31 Березня 2020
1361
31 Березня 2020
12:39

На прохання StarLightMedia банк заблокував платежі IPTV-провайдеру, якого звинувачують у піратстві

1361
«Таскомбанк» заблокував платежі IPTV-провайдеру з Київської області, якого StarLightMedia звинуватила у незаконній трансляції своїх телеканалів (ICTV, СТБ, Новий канал, М1, М2, «Оце»).
На прохання StarLightMedia банк заблокував платежі IPTV-провайдеру, якого звинувачують у піратстві
На прохання StarLightMedia банк заблокував платежі IPTV-провайдеру, якого звинувачують у піратстві

Про це повідомляє Громадська спілка «Ініціатива Чисте небо».

За словами Дмитра Левіна, керівника Центру моніторингу контенту дивізіону Digital&PayTV StarLightMedia, незаконну діяльність провайдера  група зафіксувала в кінці листопада 2019 року: «Крім інтернет-послуг, провайдер надавав незаконну послугу телебачення. В результаті, ми подали скаргу в Міжбанківську Асоціацію «ЄМА». Банком-еквайєром пірата виявився «Таскомбанк», який оперативно відреагував і припинив роботу з ним».

StarLightMedia здійснив контрольну закупку нелегально наданої послуги і оплатив її через банк-еквайєр «Таскомбанк». Після цього група надала Українській міжбанківській асоціації членів платіжних систем «ЄМА» всі докази порушення прав. Асоціація та «Таскомбанк» зв'язалися з тими операторами платежів, які використовував пірат(«Тачкард» і «Сіті 24») та ініціювали відключення послуги переказу платежів на  цього провайдера в обох системах.

«Банк скористався своїм правом вимагати усунення порушень або відключити постачальника послуг від обслуговування, і платіжні провайдери відключили порушника до моменту усунення порушень. Згідно з правилами міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard, банкам-еквайєрам заборонено подавати в систему незаконні транзакції або транзакції, що призводять до порушення законодавства, прав інтелектуальної власності або ті, що наносять інші репутаційні ризики для платіжних систем і самого банку», - повідомили у «Таскомбанк». Також,  компанія рекомендує іншим банкам вносити дані порушників у базу даних «Інциденти», а перед підключенням нового провайдера перевіряти його на відсутність в цій базі.

«Це перший для нас прецедент. Сформованої практики реагування поки немає. Ми б хотіли, щоб при підключенні провайдерів програмної послуги (кабельне, IPTV, ОТТ) на еквайринг або при укладанні контрактів на обслуговування банками, база даних «Інциденти» перевірялася усіма, і приймалися відповідні рішення», — рекомендує Катерина Федорова, керівник ГС «Ініціатива Чисте небо”».

Дмитро Левін запевнив, що компанія і далі, разом з «ЄМА» і правовласниками, ініціюватиме розслідування, щоб мінімізувати крадіжки контенту в Україні. Таким чином, зараз крадії контенту можуть не тільки отримати кримінальну відповідальність, а й заблоковані платежі.

Нагадаємо, у липні 2019 року ініціатива «Чисте небо» підписала меморандум про співпрацю з Українською міжбанківською асоціацією членів платіжних систем «ЄМА» для того, щоб протидіяти піратству. Метою підписання меморандуму є залучення всієї банківської системи України до процесу боротьби з піратством.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1361
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду