detector.media
31.03.2020 12:39
На прохання StarLightMedia банк заблокував платежі IPTV-провайдеру, якого звинувачують у піратстві
На прохання StarLightMedia банк заблокував платежі IPTV-провайдеру, якого звинувачують у піратстві
«Таскомбанк» заблокував платежі IPTV-провайдеру з Київської області, якого StarLightMedia звинуватила у незаконній трансляції своїх телеканалів (ICTV, СТБ, Новий канал, М1, М2, «Оце»).

Про це повідомляє Громадська спілка «Ініціатива Чисте небо».

За словами Дмитра Левіна, керівника Центру моніторингу контенту дивізіону Digital&PayTV StarLightMedia, незаконну діяльність провайдера  група зафіксувала в кінці листопада 2019 року: «Крім інтернет-послуг, провайдер надавав незаконну послугу телебачення. В результаті, ми подали скаргу в Міжбанківську Асоціацію «ЄМА». Банком-еквайєром пірата виявився «Таскомбанк», який оперативно відреагував і припинив роботу з ним».

StarLightMedia здійснив контрольну закупку нелегально наданої послуги і оплатив її через банк-еквайєр «Таскомбанк». Після цього група надала Українській міжбанківській асоціації членів платіжних систем «ЄМА» всі докази порушення прав. Асоціація та «Таскомбанк» зв'язалися з тими операторами платежів, які використовував пірат(«Тачкард» і «Сіті 24») та ініціювали відключення послуги переказу платежів на  цього провайдера в обох системах.

«Банк скористався своїм правом вимагати усунення порушень або відключити постачальника послуг від обслуговування, і платіжні провайдери відключили порушника до моменту усунення порушень. Згідно з правилами міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard, банкам-еквайєрам заборонено подавати в систему незаконні транзакції або транзакції, що призводять до порушення законодавства, прав інтелектуальної власності або ті, що наносять інші репутаційні ризики для платіжних систем і самого банку», - повідомили у «Таскомбанк». Також,  компанія рекомендує іншим банкам вносити дані порушників у базу даних «Інциденти», а перед підключенням нового провайдера перевіряти його на відсутність в цій базі.

«Це перший для нас прецедент. Сформованої практики реагування поки немає. Ми б хотіли, щоб при підключенні провайдерів програмної послуги (кабельне, IPTV, ОТТ) на еквайринг або при укладанні контрактів на обслуговування банками, база даних «Інциденти» перевірялася усіма, і приймалися відповідні рішення», — рекомендує Катерина Федорова, керівник ГС «Ініціатива Чисте небо”».

Дмитро Левін запевнив, що компанія і далі, разом з «ЄМА» і правовласниками, ініціюватиме розслідування, щоб мінімізувати крадіжки контенту в Україні. Таким чином, зараз крадії контенту можуть не тільки отримати кримінальну відповідальність, а й заблоковані платежі.

Нагадаємо, у липні 2019 року ініціатива «Чисте небо» підписала меморандум про співпрацю з Українською міжбанківською асоціацією членів платіжних систем «ЄМА» для того, щоб протидіяти піратству. Метою підписання меморандуму є залучення всієї банківської системи України до процесу боротьби з піратством.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY