Концерн РРТ поки вирішив не відключати ATR через борги – Ленур Іслямов

Концерн РРТ поки вирішив не відключати ATR через борги – Ленур Іслямов

21 Лютого 2020
1629
21 Лютого 2020
12:25

Концерн РРТ поки вирішив не відключати ATR через борги – Ленур Іслямов

1629
Концерн радіомовлення, радіозв`язку та телебачення (КРРТ) вирішив не відключати кримськотатарський канал ATR через борги, на загальну суму 368 тис. 859 грн.
Концерн РРТ поки вирішив не відключати ATR через борги – Ленур Іслямов
Концерн РРТ поки вирішив не відключати ATR через борги – Ленур Іслямов

Про це повідомив власник і генеральний директор ATR Ленур Іслямов у інтерв’ю «Детектору медіа».

За його словами, налагодженню ситуацію з Концерном РРТ посприяв член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский.

«Ми вдячні Концерну, що він увійшов в наше становище і не став нас відключати. Хтось повинен був взяти на себе цю роль. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення займаються регулюванням медіаринку, встановлює правила гри. Ці люди можуть і повинні впливати на медіапростір. І Сергій переговорив з концерном», – сказав пан Іслямов.

Після листа від КРРТ про можливе відключення, канал звернувся в приватну компанію Cosmonova, яка безкоштовно перекомутувала вузол, через який передається сигнал на супутник. «Тобто, якщо Концерн навіть спробує нас відключити, ми подамо сигнал на супутник через резервний вузол», – пояснив гендиректор ATR.

Він розповів, що за допомогою двох супутників – Astra і Amos – канал мовить на Крим, материкову Україну і на весь світ. Зокрема, ці супутники покривають більшу частину Росії, Туреччини, Узбекистан та Казахстан.

Крім того, Ленур Іслямов повідомив, що фінансова державна підтримка в 50 млн грн. – це не повний бюджет ATR, проте це «істотна частина бюджету (більше половини, – ДМ)». Він додав, що канал завжди в пошуку інших джерел, в основному спонсорських.

Як писав ДМ, 13 лютого на ім'я генерального директора телеканалу Ленура Іслямова прийшов лист від Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення, у якому КРРТ повідомив, що 14 лютого може відключити канал ATR через борги, на загальну суму 368 тис. 859 грн.

Нагадаємо, на початку року приватний кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грнATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Власник ATR Ленур Іслямов розповів «Детектору медіа», що через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Зокрема, через проблеми з фінансуванням пішли з посад випусковий денних і вечірніх студійних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Ігор Кримов та головний гостьовий редактор каналу Олексій Стукалою

Міністр Володимир Бородянський повідомив, що на фінансову підтримку кримськотатарського телевізійного мовлення у державному бюджеті на 2020 рік передбачено 50 млн грн і міністерство проводить консультації з представниками Меджлісу кримськотатарського народу щодо пріоритетних напрямів підтримки.

10 лютого канал ATR повідомив, що йому заблокували фінансування. У відповідь канал запустив марафон #SaveATR та вийшов в ефір без ведучих і гостей. Ленур Іслямов 10 лютого повідомив, що казначейство блокує кошти на фінансування каналу. За його словами, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликало Міністерство культури, молоді і спорту пояснити ситуацію з блокуванням фінансування кримськотатарського телеканалу ATR.

11 лютого міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що державне казначейство заблокувало державне фінансування телеканалу ATR через розбіжності в трактуванні закону про державні закупівлі між каналом і казначейством.

Того ж дня генеральний директор каналу Ленур Іслямов сказав, що ATR не планує судитися за державне фінансування. За його словами, телеканал звернеться до Європейського Союзу, який обіцяв допомогти грошима раніше, якщо проблема з державним фінансуванням не буде вирішена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1629
Читайте також
26.02.2020 12:25
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
1 971
21.01.2020 13:04
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду