«Медіа Група Україна» ініціювала відкриття 57 кримінальних справ щодо піратства у 2019 році

«Медіа Група Україна» ініціювала відкриття 57 кримінальних справ щодо піратства у 2019 році

31 Січня 2020
1722
31 Січня 2020
15:15

«Медіа Група Україна» ініціювала відкриття 57 кримінальних справ щодо піратства у 2019 році

1722
Стратегія захисту прав інтелектуальної власності «Медіа Групи Україна» на 2020 рік – повна легалізації українського ринку.
«Медіа Група Україна» ініціювала відкриття 57 кримінальних справ щодо піратства у 2019 році
«Медіа Група Україна» ініціювала відкриття 57 кримінальних справ щодо піратства у 2019 році

У 2019 році «Медіа Група Україна» ініціювала відкриття 57 кримінальних справ і зафіксувала понад 150 фактів порушення прав інтелектуальної власності в мережах кабельних або IPTV-провайдерів. Про це повідомляє пресслужба групи.

Медіагрупа виявляла факти незаконної трансляції таких своїх каналів: «Футбол 1»/«Футбол 2», Футбол 1HD, Футбол 2HD, «Україна», НЛО TV, Індиго TV.

Після виявлення  фактів порушень,  представники групи спершу проводять  переговори з провайдерами. «Це швидкий та ефективний спосіб зрозуміти ставлення провайдера до факту порушення, а також його готовність вжити заходів щодо припинення та недопущення піратства в майбутньому. Як правило, до 80% переговорів завершуються укладенням договору про співпрацю», - йдеться у повідомленні медіагрупи.

У разі, якщо провайдер порушив права, а після сповіщення і переговорів припинив піратство, але при цьому не уклав договір, то на думку медіагрупи, він має виплатити компенсацію в досудовому порядку. Подальше піратство серед таких провайдерів – привід для компанії звернутися із заявою до правоохоронних органів.

Також, у 2019 році «Медіа Групою Україна» спільно з Департаментом кіберполіції Національної поліції було ініційовано відкриття 18 кримінальних проваджень за фактами незаконної ретрансляції телеканалів кабельними або IPTV-провайдерами, а також 19 кримінальних проваджень за фактами незаконної ретрансляції ОТТ-сервісами або в мережі інтернет. На сьогодні проходить 18 кримінальних проваджень, пов'язаних із діяльністю кардшарингових сервісів, і 2 кримінальні справи за фактом незаконного поширення аудіовізуального контенту (VOD).

Особливо ефективно, на думку медіагрупи, розслідування фактів піратства в 2019 році проводилося правоохоронними органами Києва, Київської, Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Сумської, Львівської та Закарпатської областей.

Також група здійснює моніторинг та блокування незаконних ретрансляцій футбольних матчів, копій їх записів, та міжнародних телеканалів «Медіа Групи Україна» Ukraine 1/Ukraine 2, NLO TV 1/NLO TV 2 в мережах закордонних ОТТ-сервісів.

«Стратегія захисту прав інтелектуальної власності «Медіа Групи Україна» на 2020 рік – подальша робота з порушниками, припинення піратства і повна легалізації українського ринку. Ми відкриті до взаємовигідної співпраці. Нам є що запропонувати кожному гравцеві медіаринку, що працює на території України або за її межами», – вважає Антон Яцик, Директор департаменту фінансово-економічної та інформаційної безпеки «Медіа Групи Україна».

Також, за інформацією медіагрупи, піратам в Україні стало менш комфортно: більша частина піратських C&C, CDN, а також стрімінгових серверів перемістилися в країни ЄС (80%) і РФ (15%). Тоді як в Україні їх всього 5%.

Нагадаємо, у 2019 році «1+1 медіа» ініціювала відкриття 22 кримінальних проваджень щодо піратства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1722
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду