Держава буде готова заблокувати Netflix, якщо він не виконуватиме норми нового законодавства –  Потураєв

Держава буде готова заблокувати Netflix, якщо він не виконуватиме норми нового законодавства – Потураєв

29 Січня 2020
9340
29 Січня 2020
17:15

Держава буде готова заблокувати Netflix, якщо він не виконуватиме норми нового законодавства – Потураєв

9340
Заступник голови комітету Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв переконаний, що держава буде готова заблокувати іноземні медіа та медіасервіси з платним доступом (таких як Netflix), якщо вони відмовляться виконувати норми обов’язкової реєстрації, яку передбачає законопроєкт «Про медіа», та інші вимоги щодо оподаткування, передбачені українським законодавством.
Держава буде готова заблокувати Netflix, якщо він не виконуватиме норми нового законодавства –  Потураєв
Держава буде готова заблокувати Netflix, якщо він не виконуватиме норми нового законодавства –  Потураєв

Про це він повідомив під час громадського обговорення законопроєкту.

«Ми готові йти навіть до європейських судів. Але стоятимемо на захисті власних індустрій», - сказав він. І назвав це питання політичним.

Нагадаємо, у статті 61 законопроєкту «Про медіа» йдеться: «Обов’язковій реєстрації підлягають суб’єкти, що здійснюють мовлення без використання радіочастотного ресурсу, суб’єкти у сфері друкованих медіа, провайдери аудіовізуальних сервісів, а також суб’єкти у сфері медіа, в тому числі й нерезиденти України, які надають користувачам на території України доступ до своїх медіа-сервісів на умовах, що передбачають оплату користувачами доступу чи користування такими медіасервісами».

Також Микита Потураєв нагадав, що у  Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2634, який пропонує ввести податок на додану вартість у розмірі 20% на електронні послуги, які надаються фізичним особам від компаній-нерезидентів України - Google, Facebook, Youtube та іншіх.

Нагадаємо, 17 січня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт № 2693 «Про медіа».

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9340
Читайте також
04.02.2020 16:27
Роман Головенко, Інститут масової інформації
1 435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду