Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами

Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами

17 Січня 2020
6916
17 Січня 2020
13:54

Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами

6916
Асоціація правовласників і постачальників контенту закидає «Медіа Групі Україна» вибірковий підхід в обранні партнерів, яким надаватимуть право на ретрансляцію каналів «Футбол 1» та «Футбол 2». У самій медіагрупі обіцяють забезпечити однакові умови для всіх гравців та планують сформувати перелік вимог для партнерів.
Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами
Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами

Асоціація правовласників і постачальників контенту ще наприкінці листопада звернулася до медіагрупи та регулятора з проханням забезпечити рівні умови ретрансляції телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2», а не лише для трьох гравців (Xtra TV, Oll.tv та «Воля»). Але досі не отримала ніякого фідбеку, повідомила «Детектору медіа» голова асоціації Наталія Клітна.

За її словами, цифрові провайдери хочуть і мають технічні можливості для ретрансляції «Футболів», які з лютого 2020 року переходять на розповсюдження за індивідуальною передплатою a la carte, а не в пакеті.

«Такий крок у цілому нам зрозумілий – це шлях до подальшого розвитку якіснішого платного ТБ, – каже пані Клітна. – Водночас так званих цифрових” провайдерів IPTV, принаймні за даними звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, в країні більше 200, а укладених контрактів на подальше поширення “Футбол 1” і “Футбол 2” – мізерно мало. Це може свідчити про вибірковий підхід для укладення договорів на умовах, які ніде досі не оприлюднені, незважаючи на те, що 1 лютого 2020 року – час вимкнення телеканалів у більшості мереж – швидко наближається».

За її словами, умови, які пропонує зараз медіагрупа, провайдери називають не вигідними. «Особливо неприємно прийдеться провайдерам, які конкурують на одній території з компанією Воля”, якій єдиній серед цифрових наземних провайдерів вдалося отримати права на ці телеканали і надавати до них доступ безпосередньо через свій сервіс, а не через організацію доступу до сервісу Oll.tv “Медіа Групи Україна”», - додає вона.

Нагадаємо, компанія «Воля» є одним з тих партнерів, які отримали право розповсюджувати передплату на канали. Адже торік канали «Футбол» разом з «Волею» спільно перемогли в тендері УЄФА й отримали права на трансляцію всіх матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи сезонів 2018-2021 років. Також розповсюджуватимуть передплату платформи медіагрупи – супутникова Xtra TV та ОТТ Oll.tv, а також «Київстар», Vodafone, «Укртелеком» і Vega.

Директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що умови для всіх операторів будуть однакові, і група вже розпочала в тестовому періоді співпрацювати з п’ятьма провайдерами з різних регіонів: два з них працюють за технологією IPTV, а три – за кабельною технологією. Назв цих компаній він не повідомив.

Відповідно, для IPTV-провайдерів медіагрупа, за його словами, вже розробила спеціальний додаток, щоб вони мали змогу ретранслювати канали «Футбол 1» і «Футбол 2». Кабельні ж провайдери можуть надавати своїм користувачам підписку a la сarte на ці канали за допомогою CAM-модуля Xtra. Його вартість – 900 грн.

«Остаточний перелік вимог для партнерів зможемо озвучити після завершення тестового періоду зі згаданими провайдерами. Для кінцевого споживача ціна на підписку буде 109 грн на місяць, незалежно від кабельного чи IPTV-провайдера, який продає цю послугу», – зазначив Федір Гречанінов.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, якій також було адресовано звернення провайдерів, перенаправила його до Антимонопольного комітету України, повідомив «Детектору медіа» член Нацради Олег Черниш.

«Я розмовляв з каналами “Футбол”, зараз менеджмент групи проводить багато переговорів, щоб не було обмежень щодо ретрансляції цих каналів в інших кабельних мережах, окрім тих, які пов’язані з “Медіа Групою Україна», – запевнив пан Черниш.

Нагадаємо, канали «Футбол 1» та «Футбол 2» з лютого 2020 року розповсюджуватимуться лише за передплатою на платформах «Медіа Групи Україна» та її партнерів. Натомість новий канал групи «Футбол 3» має увійти в пакети решти провайдерів. «Футбол 3» почне роботу в лютому 2020 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6916
Читайте також
13.02.2020 11:48
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 429
23.12.2019 18:06
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду