Футбольний клуб «Шахтар» запускає свій телеканал

Футбольний клуб «Шахтар» запускає свій телеканал

13 Лютого 2020
4379
13 Лютого 2020
11:48

Футбольний клуб «Шахтар» запускає свій телеканал

4379
13 лютого канал проліцензувався в Нацраді.
Футбольний клуб «Шахтар» запускає свій телеканал
Футбольний клуб «Шахтар» запускає свій телеканал

13 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати ПрАТ «Футбольний клуб “Шахтар”» ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ телеканалу FCSD.

Телеканал FCSD стане першим футбольним клубним телеканалом в Україні, наголосив представник «Шахтаря». Канал мовитиме цілодобово і транслюватиме матчі «Шахтаря», у тому числі й архівні (клуб має відеоархів за 20 років), до- та післяматчеву аналітику, інтерв’ю з гравцями, репортажі про життя футбольної команди.

Канал «Шахтаря» не входить до «Медіа Групи Україна», яка має три власні футбольні канали, та є окремим проєктом, хоча й має з медіагрупою спільного власника – Ріната Ахметова. Дистрибуцією та монетизацією клубного каналу займатиметься комерційний відділ ФК «Шахтар».

FCSD планує мовити в мережах кабельних операторів, IPTV та OTT-провайдерів. Сигнал до них доставлятиме по IP, уже має угоду з компанією Cosmonova, повідомив представник «Шахтаря». Також канал буде поширювати свій контент на онлайн-платформі футбольного клубу - його сайті.

Канал планує монетизацію за рахунок передплати і розміщення спонсорства. На запитання члена Нацради Олега Черниша, чи буде канал платити кабельним провайдерам за входження в їхні мережі, чи буде сам брати з них плату за ретрансляцію, представник «Шахтаря» сказав, що канал планує отримувати кошти від провайдерів.

Олег Черниш пропонував перенести розгляд питання, щоб канал FCSD підготував відеопрезентацію. Колеги його не підтримали і більшістю голосів підтримали видачу ліцензії строком на 10 років.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4379
Читайте також
23.12.2019 18:06
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 715
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду