Нацрада анулювала цифрову ліцензію «Останнього бастіону»

Нацрада анулювала цифрову ліцензію «Останнього бастіону»

11 Січня 2020
3122
11 Січня 2020
18:34

Нацрада анулювала цифрову ліцензію «Останнього бастіону»

3122
Причина – канал не розпочав мовлення протягом року з дня видачі ліцензії.
Нацрада анулювала цифрову ліцензію «Останнього бастіону»
Нацрада анулювала цифрову ліцензію «Останнього бастіону»

9 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію телеканалу «Останній бастіон» на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у чотирьох населених пунктах Полтавської області: Іскрівка, Кобеляки, Красногорівка і Переліски.

Планова перевірка зафіксувала, що канал не розпочав мовлення протягом року з дня видачі ліцензії. Відповідно до статті 37 закону «Про телебачення і радіомовлення», в такому випадку ліцензія анулюється.

Нагадаємо, ТОВ «Останній бастіон» у 2018 році виграв чотири цифрові частоти в Полтавській області – в Іскрівці, Кобеляках, Красногорівці і Перелісках (мультиплекс МХ-5), а в грудні 2018 року отримав супутникову ліцензію. У липні 2019 року канал виграв ще чотири цифрові частоти (в МХ-5) у Кагарлику Київської області, Нижніх Сірогозах, Новотроїцькому та Генічеську Херсонської області. На підставі супутникової ліцензії канал уклав угоди з провайдерами і потрапив у кабельні мережі Полтави та Кременчука. Станом на листопад 2019 року «Останній бастіон» цілодобово показував контент київського телеканалу «ПравдаТУТ».

Де-юре власник і директор ТОВ «Останній бастіон» — Віталій Собакарь, директор аграрного ПрАТ «Полтавське». Але канал у Нацраді представляв голова громадської спілки «Останній бастіон» і головний редактор однойменних газети й інтернет-видання Геннадій Сікалов. За інформацією «Детектора медіа» з кількох джерел, до проекту «Останній бастіон» мав стосунок телепродюсер Дмитро Носіков.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3122
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
коментатор
1534 дн. тому
А в журналістів на вашому сайті все як завжди: придумали-написали. Чому ви не перевіряєте інформацію? Про яку журналістику тоді взагалі може йти мова! З серпня 2019 Бастіон взагалі не мовив, а ви пишете ще про листопад
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду