detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
11.01.2020 18:34
Нацрада анулювала цифрову ліцензію «Останнього бастіону»
Нацрада анулювала цифрову ліцензію «Останнього бастіону»
Причина – канал не розпочав мовлення протягом року з дня видачі ліцензії.

9 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію телеканалу «Останній бастіон» на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у чотирьох населених пунктах Полтавської області: Іскрівка, Кобеляки, Красногорівка і Переліски.

Планова перевірка зафіксувала, що канал не розпочав мовлення протягом року з дня видачі ліцензії. Відповідно до статті 37 закону «Про телебачення і радіомовлення», в такому випадку ліцензія анулюється.

Нагадаємо, ТОВ «Останній бастіон» у 2018 році виграв чотири цифрові частоти в Полтавській області – в Іскрівці, Кобеляках, Красногорівці і Перелісках (мультиплекс МХ-5), а в грудні 2018 року отримав супутникову ліцензію. У липні 2019 року канал виграв ще чотири цифрові частоти (в МХ-5) у Кагарлику Київської області, Нижніх Сірогозах, Новотроїцькому та Генічеську Херсонської області. На підставі супутникової ліцензії канал уклав угоди з провайдерами і потрапив у кабельні мережі Полтави та Кременчука. Станом на листопад 2019 року «Останній бастіон» цілодобово показував контент київського телеканалу «ПравдаТУТ».

Де-юре власник і директор ТОВ «Останній бастіон» — Віталій Собакарь, директор аграрного ПрАТ «Полтавське». Але канал у Нацраді представляв голова громадської спілки «Останній бастіон» і головний редактор однойменних газети й інтернет-видання Геннадій Сікалов. За інформацією «Детектора медіа» з кількох джерел, до проекту «Останній бастіон» мав стосунок телепродюсер Дмитро Носіков.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY