«Останній бастіон» з Полтави запускає інформаційний супутниковий телеканал

«Останній бастіон» з Полтави запускає інформаційний супутниковий телеканал

13 Грудня 2018
5325
13 Грудня 2018
16:10

«Останній бастіон» з Полтави запускає інформаційний супутниковий телеканал

5325
13 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати ліцензію на супутникове мовлення новому інформаційному телеканалу з Полтави «Останній бастіон» (ТОВ «Останній бастіон»).
«Останній бастіон» з Полтави запускає інформаційний супутниковий телеканал
«Останній бастіон» з Полтави запускає інформаційний супутниковий телеканал

«Останній бастіон» існував дотепер як громадська спілка, сайт і газета. У вересні 2018 року на цифровому конкурсі на вільні місця в мультиплексі МХ-5 для місцевих і регіональних телеканалів «Останній бастіон» виграв цифрові частоти в чотирьох населених пунктах Полтавської області – селах і селищах Іскрівка, Кобеляки, Красногорівка і Переліски. Нині канал вирішив отримати супутникову ліцензію, завдяки чому зможе зайти в кабельні мережі, а дивитися його зможуть глядачі по всій Україні.

Де-юре власник і директор ТОВ «Останній бастіон» — Віталій Собакарь, директор аграрного ПрАТ «Полтавське». Але канал у Нацраді представляв голова громадської спілки «Останній бастіон» і головний редактор однойменних газети й інтернет-видання Геннадій Сікалов, який у минулому балотувався в мери Полтави, у 2017 році був фігурантом справи про шахрайство. Сам пан Сікалов називав оголошення в розшук і підозру щодо себе фейковими та зумовленими політичним переслідуванням або зловживанням службовим становищем.

За словами пана Сікалова, він є інвестором цього каналу. «Гроші моєї родини, моєї дружини. У мене агропромисловий бізнес: 2,5 тис. гектарів чорноземів в обробітку», – відповів він на запитання членів Нацради, звідки має кошти на канал.

Якщо на цифровому конкурсі канал презентувала майбутня головна редакторка Наталія Рясна, яка раніше працювала на телеканалі «Лтава», то нині – Тамара Гусейнова, виконавча продюсерка. Вона також працює ведучою на «Українському радіо» і, за її словами, поєднуватиме ведення ефірів на радіо з продюсуванням каналу в Полтаві.

Пані Гусейнова розповіла, що студію каналу «Останній бастіон» проектував керівник компанії 2Flame Євген Захаров. «Ця студія буде модульно змінюватися, тобто лінійками. За рахунок екранів може бути різна подача. Ми будуємо студію, за нашими розрахунками, за півроку», — розповіла пані Гусейнова.

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасимюк зауважила, що «приблизно уявляю, скільки ця краса коштує».

Член Нацради Олег Черниш зауважив, що регіональний мовник має розуміти рівень затрат на супутникове мовлення. Геннадій Сікалов відповів, що в бюджеті мовника враховано щомісячну оплату $ 9 тис. за супутникове поширення сигналу.

На думку організації «Останній бастіон», вона «довела своє право на те, щоб стати регіональним мовником».

«Ми щодня отримуємо близько 70 листів від мешканців області. Люди останнє сподівання покладають на нас – і за загарбані землі, які фермери позабирали, і за отруєння пестицидами. І вони воліють, щоб Останній бастіон” брався за проблеми, за які більше ніхто не береться. У протистоянні з правоохоронними органами, силовими структурами, людям ніхто не може допомогти. Завдяки нашому юридичному департаменту ми 99% справ для людей виграємо», — розповів Геннадій Сікалов.

«У нас буде соціальний контент, ми будемо відстоювати це в прямому ефірі. Є низка проблем, які були висвітлені в газеті і які ми будемо переводити в ефір. Чому я взялася за цю історію? Бо я маю масив роботи в соціальних ток-шоу, була шеф-редактором Говорить Україна”. Я побачила масив і можливості. Не буду приховувати, що люди готові вкладати кошти і готові розказувати, як воно є, як це вкладається, не казати: давайте почекаємо. Мені Геннадій Анатолійович дав гарантію, що все буде», — додала Тамара Гусейнова.

Члени Нацради шістьма голосами підтримали видачу ліцензії «Останньому бастіону», Ольга Герасим’юк утрималася.

За інформацією «Детектора медіа» з кількох джерел, до проекту «Останній бастіон» має стосунок телепродюсер Дмитро Носіков, який перезапускає телеканал TVi. Раніше в інтерв’ю «Детектору медіа» він говорив, що має партнерів у Полтаві та Миколаєві. Наразі «Детектору медіа» не вдалося отримати в нього коментар.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5325
Читайте також
23.04.2019 18:47
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
8 870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду