Нацрада просить суд анулювати ліцензію «Останнього бастіону»

Нацрада просить суд анулювати ліцензію «Останнього бастіону»

25 Лютого 2021
2720
25 Лютого 2021
17:19

Нацрада просить суд анулювати ліцензію «Останнього бастіону»

2720
Причина – канал відмовився надати документи для перевірки.
Нацрада просить суд анулювати ліцензію «Останнього бастіону»
Нацрада просить суд анулювати ліцензію «Останнього бастіону»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернеться до суду щодо анулювання ліцензії полтавського телеканалу «Останній бастіон» через  відмову у проведенні позапланової перевірки. Таке рішення регулятор прийняв 25 лютого під час свого засідання.

Перевірку регулятор призначив торік на основі результатів моніторингу, який зафіксував відсутність супутникового мовлення за вказаними в ліцензії параметрами.

«Для проведення перевірки треба було надати документи. Компанія їх не надала посилаючись на ковід, карантин та самоізоляцію. Але саме тому перевірка була безвиїзною і чому не можна було надати документи незрозуміло. Ненадання документів є відмовою у проведенні перевірки. А це підстава до звернення до суду щодо анулювання ліцензії», – сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк зазначила: «Ми знаємо, що «Останній бастіон» ніколи особливо і не працював. Його під час президентських виборів чомусь намагались визнати мовником, яким він фактично не був».

Нагадаємо, під час моніторингу з 15 по 18 червня 2020 рокуНацрада зафіксувала відсутність супутникового мовлення за вказаними в ліцензіях параметрами полтавського телеканалу «Останній бастіон» (ТОВ «Останній бастіон»).

У січні 2020 року Нацрада анулювала ліцензію телеканалу «Останній бастіон» на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у чотирьох населених пунктах Полтавської області: Іскрівка, Кобеляки, Красногорівка і Переліски. Планова перевірка зафіксувала, що канал не розпочав мовлення протягом року з дня видачі ліцензії.

 

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду