StarLightMedia та «1+1 медіа» ініціювали кримінальні  провадження проти продавців піратських тюнерів

StarLightMedia та «1+1 медіа» ініціювали кримінальні провадження проти продавців піратських тюнерів

22 Жовтня 2019
2464
22 Жовтня 2019
16:50

StarLightMedia та «1+1 медіа» ініціювали кримінальні провадження проти продавців піратських тюнерів

2464
За заявами телегруп StarLightMedia та «1+1 медіа» відкрито сім кримінальних проваджень щодо продавців сет-топ-боксів (телевізійних тюнерів) із піратськими програмами.
StarLightMedia та «1+1 медіа» ініціювали кримінальні  провадження проти продавців піратських тюнерів
StarLightMedia та «1+1 медіа» ініціювали кримінальні  провадження проти продавців піратських тюнерів

Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо».

За інформацією ініціативи, в Україні тюнери на операційній системі Android за ціною від 500 до 2000 гривень продаються в багатьох магазинах, і нерідко на них встановлені піратські програми.

«Дуже важливо розуміти, що ми не маємо нічого проти продажу сет-топ-боксів у тому вигляді, в якому вони надходять від виробника. Порушення закону відбувається в момент встановлення програмного забезпечення, що дає доступ до піратського контенту», - звертає увагу керівник Центру моніторингу контенту StarLight Digital Дмитро Левін.

Сім кримінальних проваджень відкрито по всій території України, зокрема в Києві, Чернігові, Луцьку, Миколаєві, Одесі та Хмельницькому. По трьох з них співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України вже провели ряд санкціонованих обшуків. Наразі проводяться експертизи, після яких фігурантам справ будуть оголошені підозри.

За заявами StarLightMedia проведено чотири обшуки та вилучено обладнання. А також проведено кілька технічних і економічних експертиз. «Головна мета на найближчий час - доведення до суду цих кримінальних проваджень», - сказав Дмитро Левін.

У свою чергу «1+1 медіа», за даними «Чистого неба», вже не один рік проводить моніторинг ринку роздрібних продажів сет-топ-боксів - так званих Smart Box TV або «коробочок».

Також «Чисте небо», з посиланням на матеріали DigitalTVeurope.com та TorrentFreak.com, повідомляє про те, що нещодавно лондонський суд виніс вирок 39-річному Амару аль-Сілаві через продаж тюнерів, які були налаштовані на піратський сервіс beOut Q (Саудівська Аравія). Амар був засуджений до 300 годин громадських робіт, також він має сплатити судові витрати позивачів.

Нагадаємо, італійська податкова поліція Guardia di Finanza провела масштабну антипіратську операцію проти міжнародного IPTV-сервісу Xtreme Codes.

Ілюстрація: ktc.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2464
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду